Ads header

Ads

Wednesday 3 June 2015

Kako ukloniti bore uz pomoć kupusa



Uz pomoć kupusa možete ukloniti bore. Niste to znali? Naime, kupus je prirodni preparat koji će vam pomoći da se riješite bora.

Kupus je u narodu već od davno prihvaćen kao prirodni lijek, no ono što se možda malo manje zna je činjenica da je kupus izuzetan za njegu kože lica.
Prirodna maska protiv bora napravljena od kupusa izuzetno prija svim tipovima kože. Kupus detaljno čisti kožu, izbjeljuje kožu, osvježava, hrani i čini je izuzetno mekom i baršunastom, a pritom i ublažava bore na licu.
Kako se pravi ovaj prirodni preparat za lijepu i njegovanu kožu? Dovoljno je da pomiješate dvije žlice svježeg kupusa, naribanog na sitnom ribežu, sa šalicom mlijeka i da to kuhate lagano na blagoj temperaturi dok se ne dobije lijepa smjesa poput paste. Ostaviti da se ohladi i pomiješajte sa jednim jajetom i žličicom ulja od koštica grožđa. Mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Ovu masku nanosite na prethodno očišćeno lice, potom na vrat i ukoliko treba i na dekolte, te tako ostavite da djeluje dvadesetak minuta. Nakon toga isperite najprije mlakom pa potom hladnijom vodom.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads