Ads header

Ads

Sunday 24 May 2015

Hrkanje može dovesti do ozbiljnih nuspojava!Ove 3 namirnice rješavaju problem hrkanja!




Hrkanje. Jedan od najneprijatnih problema koji može da apsolutno izludi sve ukućane. Iako farmaceutske kuće nude brojne proizvode „koji garantuju” rješavanje ove neugodnog problema, postoje i određebni prirodni sastojci koji su takođe djelotvorni, ali ne koštaju gotovo ništa.
1. MASLINOVO ULJE
Čudesno ulje koje obiluje brojnim blagodetima, takođe uspješno rješava i problem hrkanja. Jednostavno sipajte čašu vode sobne temperature i dodajte jednu kašičicu meda i jednu kašičicu djevičanskog maslinovog ulja.
Za bolji efekat možete narendati malo svježeg korjena đumbira. Pola sata prije odlaska na spavanje polako popijte ovu mješavinu.
2. NANA
Jedan od najukusnijih biljaka koja je poznata i kao odličan anestetik, ali i antiseptik. Osobama koje imaju problem s ahrkanjem savjetuju se dvije šolje čaja od nane dnevno. Najbolje bi bilo da jednu popijete neposredno pred spavanje.
Eterično ulje takođe je veoma djelotvorno. Prije odlaska u krevet u čašu mlake vode dodajte par kapi eteričnog ulja mente (možete ga nabaviti u apoteci) i ispirajte grlo.
3. KARADAMOM
Ovaj fantastičan arapski začin interesantan je i zbog specifične arome, pa se zbog toga često koristi u kulinarstvu. Ipak, kardamom ima i sjajan uticaj na zdravlje, razređuje sluz i olakšava disanje. A upravo se zbog toga preporučuje osoabama koje hrču.
Izgrickajte kardamom pred spavanje, ili u čašu vode u koju ste dodali malo cimeta i meda dodajte i ½ kašičice ovog začina. Kardamom možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads