Ads header

Ads

Sunday, 18 August 2013

Čišćenje jetre sa suvim grožđem

Postupak ciscenja i detoksikacije jetre uz pomoc suvog grozdja, je jedan od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobadjanja od hronicnih bolesti i toksina, jer sama zatrovanost organizma sprecava ga ukljuciti mehanizam samo-izlecenja, a takodje znacajno smanjuje efikasnost lekova i recepata tradicionalne medicine. Jetra u nasem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Takodje pomaze jacanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja jos jednu vaznu funkciju: ona cisti krv i eliminise sve toksine i necistoce iz nje. Otuda je jasno da je cista jetra — zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspolozenje. 

Ciscenje jetre sa suvim grozdjem pocnite sa odlazkom na pijacu. Da biste izabrali pravo suvo grozdje. Ovo je veoma vazno, jer danas ga naci nije lako. Izostavite veoma svetlo, lepo zuckasto suvo grozdze. Njegova svetla boja — je rezultat tretmana sa sumpor-dioksidom ili, u najboljem slucaju, krsenje pravila njegovog susenja. Ne obracajte paznju ni na «sjajno» suvo grozdze, koje je takodje obradjeno hemijom.

Kvalitetno suvo grozdje — bez sjaja, naborano, ne previse mekano, ali nije ni tvrdo. Bobice moraju biti ocuvane, nisu ostecene. Dobro suvo grozdje mora biti tamno ili braon boje (ako je u pitanju svetla sorta grozdja — onda je svetlo braon boje). Takodje postoji i crno suvo grozdje sa plavicastom nijansom, koje se dobija iz tamnnih sorti vinove loze. Idealno je, ako mozete pronaci suvo grozdze sa «repicima» — jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suvog grozdja. 

Kada ste izabrali pravo suvo grozdje — mozete poceti sa pripremom sredstva za ciscenje jetre. 

Ciscenje jetre sa suvim grozdjem 

- ‘Ujutru natopite pola case suvog grozdja na 15 minuta u toploj vodi, zatim ga dobro isperite pod mlazom vode. 

- Stavite oprano suvo grozdje u casu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sledeceg jutra. 

- Sledeceg jutra, na prazan stomak, popijte napitak i pojedite suvo grozdje. Lezite u krevet na 1,5-2 sata i stavite topli oblog( termofor) na desnu stranu stomaka. 


Ovaj postupak se obavlja jednom nedeljno. Kurs ciscenja — mesec dana, dva puta godisnje
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads