Ads header

Ads

Sunday 10 May 2015

Sve tajne limuna



Da je limun bogat vitaminom C, da jača naš imunitet i pomaže nam kod prehlade i gripe, to već svi odavno znamo.


Međutim, postoji 7 malih tajni o limunu koje zasigurno niste znali. Bilo da ga koristimo u limunadi, čaju, sokovima i kolačima, limun je zaista daleko ispred svakog voća.

Uklonite akne

Limun sadrži kiselinu, koja pomaže u uklanjanju akni. Naime, vitamin C iz limuna bori se protiv svih poznatih bakterija koje izazivaju akne. Isprobajte jednostavan savjet: prije spavanja na aknu, koja je pod upalom, nanesite malo svježeg soka od limuna, a ujutro dobro isperete toplom vodom.  Akne će zasigurno biti manje vidljive.

Zaboravite nervozu

Istraživanja su pokazala da limun ima umirujući efekt, te pomaže u smanjenju nervoze, umora i napetosti.Također, inhalacija aromatičnih ulja sa limunom poboljšava koncentraciju i pažnju. Zbog toga neka bar vaš osvježivač zraka bude miris limuna.

Izliječite žulj

Tople obloge od limuna, flasterom ili zavojem, pričvrstite u predjelu žulja i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro očekujte iznenađenje.

Riješite se umora

C vitamin dokazano učinkovito djeluje na umor, povećavajući naš imunitet i sprečavajući izloženost mnogim zaraznim bolestima. Također, par kapi limuna u vodi koju pijemo, učinkovitije će utažiti našu žeđ, učiniti nas svježijim i spremnijim za svakodnevne aktivnosti koje obavljamo.

Za svjež dah

Limun pomaže da nakon začinjen hrane, cigareta ili alkohola zadržimo svjež dah. Dovoljno je da u čašu tople vode stavimo nekoliko kapi limuna i isperoma usta. Svjež dah je ponovno tu.

Izvadite žaoku

Ako nakon uboda pčele ili nekog drugog insekta, primjetite da vam je žaoka još u koži, limun će pomoći. Par kapi limunovog ulja pomješajte sa kašikom meda i nanesite na predio uboda, koji će se nakon par minuta omekšati a vi ćete žaoku moći izvaditi u cijelosti.

Budite fit

Ubrzajte metabolizam tako što ćete nakon svakog obroka popiti čašu mlake vode u kojoj je iscijeđen jedan limun. S obzirom da je ovo osnova mnogih uspješnih dijeta, vrijedi pokušati.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads