Ads header

Ads

Thursday 14 May 2015

recepti za mršavljenje prirodnim putem iskustva



ZDRAVI RECEPTI ZA MRŠAVLJENJE PRIRODNIM PUTEM

Za mršavljenje i skidanje kilograma je do dana današnjeg  napisano bezbroj knjiga,snimljeno puno video materijala,online treninga,raznih kurseva i dijeta.U eri novih tehnologija,internet je zahvaljujući mnogobrojnim portalima,forumima,društvenim mrežama odigrao značajnu ulogu u celoj priči jer okuplja ljude i odlična je motivacija za mršavljenje ,svakog pojedinca.Na taj način svako može da se obrati široj zajednici,da prenese svoja znanja i iskustva,može se voditi online dnevnik i slično.Nadamo se da  će vam i naša stranica u tome pomoći pre svega da otvoreno razgovarate i prenosite vaša iskustva i podelite koji recept ukoliko imate.U ovom članku potrudili smo se da vam skrenemo pažnju i na alternativne metode o kojima se dosta manje piše makar na ex yu jezicima i prikupili smo odlične domaće recepte,pa da krenemo ..

MRŠAVLJENJE SA TOPLOM VODOM

Ova metoda uopšte nije nepoznata i provereno je delotvorna.Svako jutro na prazan želudac popijte 2 do 3 dl mlake vode i slobodno dodajte limuna po ukusu.Mlaka i topla voda postižu jako dobre rezultate za mršavljenje.Stručnjaci su otkrili da često posežemo za hranom kada smo žedni, jer su centri za glad i žeđ u mozgu locirani jedan pored drugog. Zato, kada osetite glad, najpre popijte, gutljaj po gutljaj, čašu vode, pa ako nakon 15 minuta i dalje osećate potrebu za hranom, prezalogajite nešto manje kalorično. Takođe, pojačan apetit se sreće i kod osoba koje ne spavaju dovoljno, a poželjno je između 7 i 8 sati sna svake noći. Kratkotrajna dnevna dremka u trajanju od pola sata okrepiće organizam i
smanjiti apetit.Za mršavljenje sa toplom vodom se odavno već zna da je to odlična metoda na duge staze,pomaže bolju probavu i izuzetna je za detoksikaciju organizma.Mi vam preporučujemo da pročitate i tekst sassy voda .

AKUPUNKTURA ZA MRŠAVLJENJE

Sve veći broj ljudi širom sveta u borbi protiv suvišnih kilograma praktikuje i neku od alternativnih metoda koje podstiču mršavljenje i uspostavljaju narušeni psihofizički balans.Akupunktura je drevna metoda i primenjuje se u lečenju raznih tegoba, a zahvaljujući iglicama koje se postavljaju duž određenih meridijana, otklanjaju se blokade koje usporavaju protok životne energije. Ona ubrzava metabolizam,pospešuje topljenje masnih naslaga i uspostavlja psihofizičku ravnotežu .Mršavljenje akupunkturom svakako više nije novost i ova metoda ima sve veći broj pristalica

HIPNOZA ZA MRŠAVLJENJE

Naučna istraživanja pokazuju da osobe koje se podvrgavaju hipnozi s vremenom počinju da usvajaju zdrave životne navike.Korenite promene na psihičkom nivou povećavaju svest o značaju konzumiranja zdravih namirnica, a pritom se lakše kontroliše želja za hranom što pogoduje za mršavljenje.Ova metoda zasad još uvek nema baš velik broj pristalica,makar na našem podneblju..

REFLEKSOTERAPIJA PODSTIČE SKIDANJE KILOGRAMA

Masažom stopala koja su podeljena na refleksne zone i tačke, šalju se refleksni impuls do odgovarajućih organa. Na taj način otklanjaju se blokade koje onemogućavaju normalno funkcionisanje tela, dok se određivanjem osetljivosti pojedinih tačaka mogu otkriti konkretna oboljenja ili poremećaji. U ovom slučaju, terapeut „cilja“ na organe i funkcije koji doprinose mršavljenju, čime se ubrzava metabolizam i kontroliše apetit. Više o ovoj metodi za mršavljenje i lečenje pročitajte u članku : refleksologija stopala .

AROMATERAPIJA SMANJUJE APETIT

U borbi protiv gojaznosti mogu da pomognu i razna eterična ulja koja suzbijaju apetit i deluju opuštajuće. Kao najefikasnije za mršavljenje, pokazale su se arome zelene jabuke, banane, lavande, ruže, kiparisa, bora, kleke, limuna,pomorandže, grejpa, anisa, bosiljka, karanfilića, djumbira, lovora, cimeta, koriiandera, majorana, muskatnog oraha, ružmarina,celera, timijana. Dovoljno je dva-tri puta dnevno po desetak minuta mirisati neko od ovih ulja.

MEDITACIJA ZA MRŠAVLJENJE

Osim što otklanja negativne misli i uspostavlja psihičku ravnotežu, meditacija pomaže i za skidanje kilograma. Konstantna izloženost stresu usporava metabolizam i ubrzava taloženje masnih naslaga, pa se savetuje svakodnevna, tridesetominutna meditacija kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma.Ova alternativna metoda je odlična preventiva za zdravlje u celini i preporučili bi je svakom da proba..
za mršavljenje recepti

DOMAĆI RECEPTI ZA MRŠAVLJENJE

Ako su vam ove gore-pomenute alternativne metode dosta nepoznate i ne spadate u osobe koje se rado upuštaju u avanture tog tipa ,niti vam to finansije dozvoljavaju ,preporučujemo vam da ostanete sa nama jer slede provereni narodni recepti za mršavljenje koji se veoma lako pripremaju i pri tom postižu jako dobre rezultate.

LIMUN I MED ZA MRŠAVLJENJE

Limun i med veoma dobro eliminišu gojaznost u predelu stomaka ,a recept je krajnje jednostavan:
  • U čašu tople vode sipati kašičicu meda i sok od pola limuna i popiti u gutljajima.
Ovaj napitak za mršavljenje ubrzava metabolizam i pospešuje topljenje masnoća i naročito je efikasan ako se konzumira izjutra, pola sata pre doručka.
LIMUN MED I REN – TROJKA KOJA TOPI KILOGRAME 
  • Ako u prvu kombinaciju uključimo i ren ,dobijamo još bolji čarobni napitak za mršavljenje .
  • Pomešati 125 g korena rena narendanog na sitno rende, 3 kašike meda i 3 limuna, prethodno dobro oprana i samlevena zajedno sa korom, ali bez koštica.
  • Mešati sve dok se ne dobije ujednačena mešavina i čuvati u staklenoj tegli u frižideru.
  • Uzimati 2 puta dnevno po kašicicu mesavine uz obrok.
  • Koristiti 21 dan.
JABUKE I CELER ZA MRŠAVLJENJE
  • Narendati na krupno rende 2 kisele jabuke, 50 g korena celera i komadić korena rena, pa sve promešati i začiniti kefirom.
  • Salatu treba konzumirati umesto večere u dužem vremenskom periodu.
ČAJ OD ŠIPURKA ČISTI ORGANIZAM
  • Preliti kašiku sitno seckanog šipurka sa 2 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji pola sata.
  • Procediti, po želji zasladiti medom i piti u gutljajima 2 šolje čaja dnevno.
  • Pored toga što smanjuje apetit, ovaj čaj čisti organizam i snabdeva ga dragocenim vitaminom C.
KOMPOT OD ŠLJIVA TOPI MASNE NASLAGE
Kompot od suvih šljiva brzo izaziva osećaj sitosti, poboljšava varenje i sprečava zatvor, problem sa kojim se susreću skoro sve gojazne osobe.Odličan je za mršavjenje i jednostavno se priprema..
  • Skuvati šaku suvih šljiva u pola litra vode i pojesti uveče, najmanje dva sata pre spavanja.
  • Nikako ne dodavati šećer u ovaj kompot.
Obavezno pročitajte tekst :dijeta sa suvim šljivama
MED I CIMET SKIDAJU KILOGRAME U KRATKOM ROKU
  • Prokuvati nekoliko minuta kašičicu cimeta u 2 dl ključale vode, a kada se malo prohladi, dodati kašičicu meda i piti u gutljajima.
  • Napitak za mršavljenje  se konzumira dva puta dnevno: po čaša ujutru. 30 minuta pre jela i naveče, pola sata pre spavanja.
  • Takođe, pomešati 5 kašika cimeta u prahu sa pola kilograma meda i uzimati svako jutro po kašičicu, pola sata pre doručka.
Pročitajte detaljnije u tekstu : med i cimet dijeta
SEMENKE KOMORAČA
  • Preliti 4 kašike semenki komorača sa litrom ključale vode i kuvati na blagoj temperaturi oko 5 minuta,a zatim ostaviti poklopljeno da se prohladi.
  • Procediti i piti u toku dana u gutljajima.
  • Piti mesec dana.
ČAJNA MEŠAVINA PROTIV OPSTIPACIJE
  • Pomešati po 25 g krušine i matičnjaka, 15 g zove, po 10 g sene i rastavića i po 5 g breze, žalfije i pirevine.
  • Uzeti jednu supenu kašiku ove mešavine i preliti sa 2 deciltra proključale vode i ostaviti da odstoji desetak minuta.
  • Procediti i piti 3 puta dnevno po 2 dl nezasladenog čaja posle obroka, umesto vode.
Napomena: ne konzumirati duže od 5 dana, a zatim napraviti pauzu od 10 dana, pa po potrebi ponoviti.

ZELENI ČAJ ZA MRŠAVLJENJE ISKUSTVA 

Ovaj čaj je veoma poznat zbog svog antioksidativnog dejstva i ima značajnu ulogu u očuvanju celokupnog zdravlja. Idealno je sredstvo za prevenciju i lečenje mnogih oboljenja, a u poslednje vreme postao je neizostavan sastojak kod dijeta za mršavljenje.Razlog se krije u njegovoj sposobnosti da ubrza metabolizam i snizi nivo holesterola u krvi. Jedno novije naučno istraživanje koje je sprovedeno u Čikagu dokazalo je da zeleni čaj značajno utiče na smanjenje apetita i da je stoga odličan za mršavljenje.

ZDRAVO MRŠAVLJENJE ISKUSTVA

Nadamo se da će vam predloženi recepti za mršavljenje poslužiti svrsi,i da ćete nas obavestiti kako napredujete ,kao i  koji je od njih pokazao najbolje rezultate.Neke od recepata smo i ponovili da bi ste ih imali dobar pregled na jednom mestu.Naša iskustva sa ovim recepturama su veoma pozitivna i postali su deo naše svakodnevne rutine.Ukoliko planirate mršavljenje bez dijete i počnete da primenjujete neki od ovih predloga,imajte na umu samo jedno,kilogrami ne silaze preko noći.Pravilna ishrana je presudna kao i svakodnevno bavljenje sportom,šetnjom i rekreacijom.Pratite nas na našoj fb stranici gde svakodnevno objavljujemo nove recepte..
Pisali smo ranije  koliko je dobro maslinovo i laneno ulje,djumbir i med,kao i jabukovo sirće za mršavljenje pa svakako pročitajte još jednom ako dosad niste…
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads