Ads header

Ads

Wednesday, 3 June 2015

Smršala NEVJEROVATNIH 125 kg!Evo šta je počela da jede!Emma Sealey iz engleskog Redicha bila je toliko gojazna da nije mogla da veže pojas na automobilu, sada je skinula nevjerovatnih 125 kilograma i to samo zahvaljujući dijeti i vježbanju. Nije pristala na bilo kakave hiruške zahvate.
Ova 35-godišnjakinja bila je ubijeđena da će umrijeti prije svog 40. rođendana i to upravo zbog prekomjerne kilaže – punih 181 kilogram.

Unatoč molbama svojih najbližih da se obrati liječniku opće prakse i zatraži uputnicu za ugrađivanje prstena u želudac, ona se odlučila za zdraviji način mršavljenja, prenosi “Daily Mail”.
Ona je nosila odjeću u veličini 36, a za dvije godine uspjela je da staru garderobu zamijeni novim krpicama u veličini 8. Sada njena vaga pokazuje sjajnih 56,7 kilograma!
– Jedva sam mogla odšetam od kuće do automobila svog vjerenika, ali čak nisam mogla vežem pojas – objašnjava Emma.
– Godinama nisam stala na vagu, a kada sam to učinila, zgrozila sam se samom sobom – dodala je Emma.
Emma je počela da se goji još u djetinjstvu, kada joj je blizak prijatelj umro, te je utjehu nalazila u hrani. Posjetila je svog liječnika opće prakse u nadi da je uputi na odjeljenje za smanjenje tjelesne težine.
– To je bio prvi put za toliko godina da sam stala na vagu. Nije bilo potrebno da mi doktor bilo što kaže. Znala sam da moram učiniti nešto sa sobom – inače neću doživjeti svoj 40. rođendan. Nisam imala čime da se ponosim – objašnjava Emma.
Uz pomoć lokalnog savjetnika za tjelesnu težinu iz Kembridgea, najprije je počela da se odvikava od loših navika u prehrani.
Prije početka svog režima mršavljenja, Emma obično ništa nije jela za doručak, ali je zato za ručak jela kobasice, sir i čips sa crnim lukom. Večera joj je obično bila piletina sa karijem i rižom uz hljeb. Za užinu je najviše jela čokoladu.
Što je počela jesti?
Za doručak pahuljice s obranim mlijekom, ručak tuna sendvič sa crnim hljebom, dok joj se večera sastojala od kuhane ribe i svježeg povrća. Užina su joj bile jabuke, kruške, jagode ili naranče.
Postupno je počela da skida 6 kilograma mjesečno. Osim pravilne prehrane, Emma je redovito trenirala uz osobnog trenera, a kada je lijepo vrijeme, išla je na trčanje i vožnju biciklom.
– Sada imam mnogo više samopouzdanja, i volim da šetam pored izloga i gledam svoju figuru – kaže ponosna Emma koja je uspjela da za dvije godine skine 125 kilograma!
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads