Ads header

Ads

Sunday, 10 May 2015

Prirodni Lijek: Narodni lijek protiv svih vrsta cistiMedicinske metode često su invazivne i bolne ali što je također problem, često se dešava ponovna pojava cisti  i nakon medicinskog tretmana.
Čest problem sa kojim se mnogi susreću i traže pomoć u vidu prirodnih lijekova predstavljaju ciste. One se javljaju na različitim dijelovima tijela posebno kod žena. Medicinske metode često su invazivne i bolne ali što je također problem, često se dešava ponovna pojava cisti  i nakon medicinskog tretmana.
Iz tog razloga smo pronašli i isprobali narodni lijek protiv cisti koji nije teško napraviti. Udarni  sastojak lijeka je kaktus aloja .
Recept i uputstvo za pravljenje:
-Pola litra medicinskog alkohola (špirita, neovisno koji je procenat)
-Pola kilograma domaćeg meda
-0,75 litara crnog što kvalitetnijeg vina
-Pola kilograma kafe od cikorije (npr Divka)
-150 grama listova aloje bez bodlji (biljku ne treba zaljevati zadnjih 7 dana pred branje listova)
Listove aloje očistite od bodljica, sameljete u mašini za meso ili blenderu. Dodate ostale sastojke i dobro izmješate. Biće vam potrebna veća tegla po mogućnosti od najmanje 3 litra da bi svi sastojci stali. Mi smo prilikom  pravljenja smjese napunili vrhom veliku staklenu teglu za zimnicu od 3 litra. Teglu zatvorite i ostavite na nekom tamnom i hladnijem mjesto da odstoji  14 dana.
Nakon stajanja, procijedite smjesu  kroz gazu  i naspite je u staklene boce. Tekućina se pije  sat do dva prije obroka tri puta na dan po jedna supena kašika. Bitno je da želudac bude prazan prije i poslije korištenja lijeka kako se ne bi mješao sa hranom. Kada budete pred kraj smjese napravite još jednu dozu i nastavite dok i drugu mjeru ne potrošite.
Po svjedočenjima brojnih ljudi koji su probali napitak većina cisti nestaje, posebno one manje u grudima, oko bubrega i ženskih organa. Obično su dovoljne dvije doze koje smo dali u mjerama. Ovaj recept koji vam je predstavio portal zdravljeBEZdoktora.com baziran na aloji i alkoholu u narodnim i travarskim predanjima koristi se i pri liječenju malignih oboljenja, astme, bronhitisa, angine pektoris i zakrčenih krvnih sudova.
Nećete pogriješiti ako lijek koristite i preventivno za poboljšanje opšteg stanja organizma i povećanja imuniteta. Djeca također mogu koristiti lijek ali u manjoj dozi prilagođenoj njihovoj težini. ( ova mjera od pune supene kašike je za odraslu osobu od 60-70 kg,  a mjera se procuntalno smanjuje prema težini dijeteta , npr dijete od 35 kg koristi pola supene kašike tri puta na dan).
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads