Ads header

Ads

Sunday 10 May 2015

Kako liječiti upalu mokraćnih kanala?

Upoznajte ljekovite biljke koje vam trebaju da bi liječili upalu mokraćnih kanala.


Uretra ili mokraćovod je mokraćni kanal kojim se iz bubrega u mokraćni kanal odvodi mokraća. Čim se u bubrežnoj zdjelici nakupi mokraće, ona se odmah isprazni. To se vrši ritmičkim stezanjem i rastezanjem mokraćovoda, a mokraća se u mlazovima istjeruje u mjehur.

Upala mokraćovoda nastupa gotovo uvijek kao posljedica upale bubrega, jer se bakterije izlučuju s mokraćom i tako mogu zaraziti mokraćovod. Do upale mokraćnih kanala dolazi osobito onda kad u mokraćovodu nastupi neko suženje koje izaziva zastoj mokraće. Kadšto mokraćovod oboli od tuberkuloze pri čemu odeblja i suzi se.

Mokraća se iz mjehura odvodi mokraćnom cijevi koja je u muškaraca dugačka otprilike 20 cm, a u žena otprilike 4 cm. Do upale mokraćne cijevi u muškaraca dolazi oboljenjem žlijezde prostate ili zbog kapavca. Zbog toga što je mokraćna cijev kratka, u žena nastupaju često upale mokraćne cijevi i to zbog toga što se u neposrednoj blizini mokraćne cijevi nalazi otvor debelog crijeva. Upala se očituje jakim bolovima oko mokraćne cijevi i pri mokrenju.

Liječenje uz pomoć ljekovitog čaja od sljedećih biljaka: 40 g stabljike preslice, 40 g listova nane pitome, 40 g listova i cvjetova kantarije muške, 40 g listova bokvice muške, 20 g stabljike majčine dušice te 20 g bijele gorčice.

Pripremanje i primjena čaja: Uzmite spomenute biljke, jako ih usitnite i pomiješajte. U jednu litru proključale vode stavite 10 grama mješavine spomenutih biljaka i kuhajte ih poklopljene na tihoj vatri jednu i pol minutu. Ohladite čaj poklopljen, a zatim procijedite u bocu, jako začepite i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. Piti 3 puta dnevno po 1 dl prije i pola decilitra nakon jela. Prvi dan, nakon svih napitaka uzeti srednju žlicu maslinova ulja, a drugi dan, malu žlicu svježeg limunovog soka. 

Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads