Ads header

Ads

Sunday 17 May 2015

Hrana i piće koji nam daju snagu



Brz stil života i mnoštvo štandova sa brzom hranom daju nas lako zavarati i okrenuti protiv vlastitog zdravlja. Oduprite se iskušenju i pronađite zdrave i hranjive namirnice za vaš organizam.

Zdrave masnoće su nam potrebne
Pronaći ćemo ih u namirnicama kao što su: Avokado, orašasti plodovi, maslinovo ulje i drugim sličnim zdravim namirnicama. Masti nam olakšavaju probavu, a napuhivanje je manje vjerojatno. Ipak, treba ih jesti u umjerenim količinama.
Cjelovita hrana
Manje je više. Jedite cjelovite namirnice što je češće moguće (voće, povrće, orašasti plodovi, grah, mahunarke, cjelovite žitarice) i uvijek se odlučite za najmanje procesiranu verziju zapakirane hrane, koje imaju najkraći popis sastojaka. Kad je u pitanju tjestenine i kruh, pogledajte je li prvi navedeni sastojak cijelo pšenično brašno. Namirnice koje su najbliže svom prirodnom stanju dat će vam mnogo mirniju, dugotrajniju opskrbu energije.
Konzumirajte dovoljnu količinu vode na dan
Uz svaki obrok popijte, pijuckajući pomalo, 2,5 dl vode. Uživajte i u jagodama, dinji, ananasu ili lubenici za doručak. Voće bogato vodom pomoći će vam da jutro ne krene sa nedostatkom ove neophodne tekućine.
Energetske pločice
Napravite energetsku pločicu kod kuće, od zobi, meda, orašastih plodova i grožđica. Ili kupite neku s vrlo kratkim popisom sastojaka.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads