Ads header

Ads

Monday, 11 May 2015

Hemikalije iz plastičnih boca i čaša uzrokuju glavoboljuBritanski istraživači otkrili su kako konzumiranje tečnosti iz plastičnih čaša i boca može u velikom broju slučajeva dovesti do glavobolje.

Još je ranije ustanovljeno kako hemikalije u sintetičkoj ambalaži loše utječu na zdravlje te se to povezivalo sa nizom zdravstvenih problema, uključujući pretilost, neplodnost i srčane udare.
Sada je novo istraživanje, objavljeno u časopisu Toxicological Sciences, pokazalo da ove hemikalije uzrokuju i glavobolju, prenosi Daily Mail.
Autori istraživanja pozvali su ljude da otklone potencijalne izvore zagađenja iz svakodnevne ishrane, s posebnim akcentom na plastiku, koja je nezdrava.
Istraživači su analizirali i prethodne studije u ovoj oblasti, te ih kombinirali sa rezultatima koje su oni dobili. Ustanovljeno je da hemikalije iz plastike utječu na nivo hormona što, između ostalog, dovodi i do jake glavobolje.
Neurolog Fayyaz Ahmed iz Velike Britanije je kazao kako su hemikalije iz plastične ambalaže u velikom broju slučajeva okidači za različite vrste oboljenja, napominjući kako jednako loš učinak na zdravlje ima i konzervirana hrana.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads