Ads header

Ads

Tuesday, 26 May 2015

ČAROLIJE RUZMARINA: Napravite regenerator za masnu i tanku kosu!Blagotvorna svojstva ove biljke su odavno poznata svima. Ruzmarin posjeduje eterična ulja, tanini, gorke materije i flavone koji su izvanredan lijek za organizam. U kuhinji se koristi kao začin, a u kozmetici kao sastojak šampona i ulja za tijelo.112
Tanka kosa se brže masti i prilijepi za kožu, te taj prizor izgleda ružno i neuredno. U tom slučaju potrebno je kosu ojačati. Ruzmarin čini kosu sjajnom, hrani i jača je, bori se protiv peruti i gubitka kose. Ova moćna biljka ne samo da će učiniti vašu kosu nevjerovatno mekom nego će stimulirati njen rast. Napravite sami izuzetno učinkovit regenerator za masnu kosu. Za vas smo pripremili 2 provjerena recepta koja će vam priuštiti savršene rezultate:
1. Biljni regenerator za tanku i masnu kosu. Recept:
Sastojci:
– 1 kafena kašika ruzmarina
– 1 kašika kamilice
– 1 kašika koprive
– 100 ml vode
– 1 kašika voćnog sirćeta
Priprema:
Pomješajte ove biljke i prelijte vrelom vodom. Dodajte voćno sirće i neka sve odstoji 10 minuta i potom ocjedite. Nakon pranja, ovu procjeđenu tečnost umasirajte u kosu. Nemojte isprati. Umjesto kamilice i koprive, možete upotrijebiti majčinu dušicu u jednakoj količini.
2. Uljna kura za masnu i tanku kosu. Recept:
Ukoliko želite objaviti rat tankoj i masnoj kosi, ova kura je pravi neprijatelj u borbi protiv nesavršenstva. Šanse za uspjeh su dobre ukoliko se ova kura primjeni jednom nedeljno.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads