Ads header

Ads

Tuesday 8 July 2014

Što je kolesterol i kako ga držati u ravnoteži?


Kolesterol je prirodni lipid što znači da je on neophodan za naš organizam. Ipak, kada razina kolesterola 'probije' granica normale, odnosno kada više nije u ravnoteži, kolesterol nam stvara razne zdravstvene probleme.


Pretjerane količine kolesterola mogu opteretiti stanice koje se brinu da se on koliko je potrebno transportira kroz organizam. Najosjetljivije stanice na povišenu razinu kolesterola su one na stjenkama krvnih žila. Zbog toga je kolesterol i poznat kao jedan od glavnih faktora rizika za nastajanje krvožilnih i srčanih bolesti.

Kako na prirodan način protiv povišenog kolesterola?


Evo jedan prirodni lijek koji vam pomaže da održite zdravu razinu kolesterola u krvi.

Za lijek trebate uraditi sljedeće: Očistite 30 češnja češnjaka i operite 5 limuna te ih sa korom narežite na manje komade. To zajedno usitnite u mikseru ili sameljite u mašini za meso. Dalje, u jednu posudu uspite 1 litru vode i stavite u nju dobivenu smjesu. Pustite vodu da proključa. Kada je voda sa smjesom češnjaka i limuna proključala, skloni ju sa vatre i kroz cjediljku vruću tekućinu prespite u bocu. Pustite bocu bez čepa dok se tekućina ohladi. Kada se tekućina u boci ohladila zatvorite ju i ostavite u frižider.

Ovaj prirodni lijek za kolesterol uzimajte prije ili poslije obroka, jedanput dnevno po jednu malu rakijsku čašicu. Nakon kure koja traje tri tjedna napravite stanku od 8 dana, a nakon toga započnite drugu trotjednu kuru. Lijek se primjenjuje jednom godišnje.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads