Ads header

Ads

Wednesday 3 June 2015

Pomoć iz prirode za dobru cirkulaciju



Poremećaji venske cirkulacije vrlo su česti. Uz naslijeđe, poznati su mnogi uzroci rizika, poput povećane tjelesne težine, nedovoljnog kretanja, mikroklimatskih uslova (topla klima), radnih uslova (stajanje, sjedenje), trudnoće i uzimanja oralnih kontraceptiva.

Pojava edema najčešće je prvi vidljiv simptom poremećaja venske cirkulacije, a često ga prate umor bolovi i grčevi u ekstremitetima. Na žalost, najčešće se zanemaruju, kao i činjenica da se vremenom pojačavaju. Kod različitih poremećaja venske cirkulacije priroda i ljekovito bilje pružaju sigurna rješenja.
To je suhi ekstrakt ploda Aesculus hippocastanum (divlji kesten), od davnine poznat i cijenjen po ljekovitom djelovanju. Suhi ekstrakt sadrži mnoge ljekovite materije (flavonoide, katehine i proantocinidine), a cijenjen je zbog escina (smjesa triterpenskih saponina). Standardizovan na 20 posto escina, pokazuje dobro djelovanje u liječenju upale vena (thrombophlebitis), varikoznih vena, perivaskularnog edema, hemoroida te u zaštiti venskih zidova od oštećenja. U literaturi se navodi i povoljan učinak ekstrakta kestena na krvne žile i cirkulaciju srca te bolju prokrvljenost bubrega.
Suhi ekstrakt lista Hamamelis virginiana (hamamelis) iznimno je bogat taninima i flavonoidima. Zahvaljujući svom sastavu ima dobro protivupalno, analgetsko, adstrigentno i flebotoničko delovanje, zbog kojeg se preporučuje u svim poremećajima venske cirkulacije (proširene vene, hemoroidi, upale vena i sl.).
Suhi ekstrakt korijena Ruscus aculeatus (veprina) sadrži smjesu steroidnih saponina koji poboljšavaju vensku cirkulaciju i limfni tok te zaštićuje unutarnje zidove vena od oštećenja. Primjenjuje se kod bolesti krvnih žila, djeluje protivupalno i sprječava stvaranje edema.
Suhi ekstrakt listova Ginkgo biloba (ginko) sadrži flavonoide koji smanjuju lomljivost kapilarnih zidova i pucanje kapilara, povećavaju protok krvi kroz kapilare i poboljšavaju perifernu cirkulaciju. Ginkgo je od davnine poznat kao eliksir mladosti i dugovječnosti.
Eterično ulje Cypresus scariosus (čempres) ima stoljetnu reputaciju kao odličan hemostatik, adstrigens i vazokonstriktor. Pokazuje odlične rezultate u liječenju hemoroida (smanjuje se i uklanja nelagoda, bol i krvarenje).
Primjena eteričnog ulja Citrus limonum (limun) zahvaljujuči dobrom antiseptilkom i baktericidnom djelovanju važna je u tretiranju problema proširenih vena i kapilara, posebno hemoroida.
Uz navedeno ljekovito bilje sa veoma povoljnim djelovanjem na zaštitu vena i vensku cirkulaciju, ne smijemo zaboraviti ni neke minerale, na primjer mangan, koji je vrlo važan za stvaranje kolagena i jačanje krvnih žila, te magnezijum, važan za zaštitu zidova krvnih žila i u liječenju hemoroida.
Pri odabiru prirodnog proizvoda namijenjenog poboljšanju venske i periferne cirkulacije nužno je voditi računa o optimalnoj kombinaciji ljekovitog bilja, eteričnih ulja i minerala.
Share this Video :

1 comment:

  1. Can you bet on 1xbet? - Ride the ride to the Grand National
    How To 경주 출장안마 Bet On Horse Racing 1xbet app With 1xBet? · 경산 출장마사지 Betway: One 서산 출장안마 of 청주 출장마사지 the best betting options for horse racing. · Bet365: One of the most trusted

    ReplyDelete

ads