Bez razvlačenja jufki, bez slaganja kora! Slasna, preukusna, jedinstvena i gotova za dvadeset minuta! Prijatno!
Sastojci
2 jajeta
200 ml jogurta
jedan prašak za pecivo
400 grama brašna
100 grama šunke (ili pršuta)
100 grama feta sira
5 kiselih krastavaca
ulje, so i biber.
200 ml jogurta
jedan prašak za pecivo
400 grama brašna
100 grama šunke (ili pršuta)
100 grama feta sira
5 kiselih krastavaca
ulje, so i biber.
Priprema
Isjeckajte krastavce i šunku na sitne kockice. U dubljem sudu sjedinite sve sastojke (osim feta sira) i miješajte dok ne dobijete tijesto.
Nauljite pleh, nanesite tijesto pa ga pecite 15 minuta na 200°C. Izvadite, sitno naredajte feta sir (okolo možete poredati i pršut, po želji), pa vratite u rernu na još 5 minuta.
Kada se malo ohladi, isijecite i poslužite. Prijatno.
Nauljite pleh, nanesite tijesto pa ga pecite 15 minuta na 200°C. Izvadite, sitno naredajte feta sir (okolo možete poredati i pršut, po želji), pa vratite u rernu na još 5 minuta.
Kada se malo ohladi, isijecite i poslužite. Prijatno.
0 comments:
Post a Comment