Ads header

Ads

Tuesday 19 May 2015

Riješite se pjegica i mrlja na licu



Vaša koža je prekrivena mrljama kojih se ne možete osloboditi? Nemojte se brinuti, nama problema koji se ne može riješiti, rješenje se krije u magičnom losionu koji uvijek možete napraviti sami. Sami napravite losion od peršina koji će u veoma kratko vrijeme uspješno otkloniti vaš problem.

Pjege na koži posljedica su raznih utjecaja, poput izlaganja sunčevim zrakama, nestručnog liječenja akni, upotrebe velikog broja različitih kozmetičkih preparata ili pak nepravilnosti pigmentacije kože, a starenjem takve nepravilnosti postaju sve izraženije.
Srećom, nije potrebno posezati za skupim kozmetičkim preparatima koji, ruku na srce, ne daju previše učinka, jer su neke biljke, poput limuna, rotkvice i peršina, prirodni izbjeljivači pjega.
Preparate za uspješno otklanjanje pjega sa svoje kože možete spraviti i sami od limuna i peršina koji dokazano djeluju u ovom polju. Vitamin C u tijelo možete, osim konzumacije hrane koja je njime bogata, unijeti i putem kozmetičkih preparata.
Nedostata vitamina C uzrokuje gubitak vode u koži i smanjenu sintezu kolagena koji je važan za rast i obnavljanje stanica tjelesnih tkiva, kostiju i zuba, što dovodi do stanjivanja kože i preosjetljivosti na vanjske utjecaje.

Recept za izradu losiona od limuna i peršina koji osvježava i čisti kožu te smanjuje pore:

Potrebni sastojci
– 1 dl limunovog soka
– 2 žlice peršina
– 1,5 dl destilirane vode
– 0,5 dl 70 postotnog alkohola
Pripremanje losiona:
Listove peršina usitnite i prelijte destiliranom vodom i alkoholom. Protresite staklenku, zatvorite te ostavite da odstoji preko noći. Sljedeći dan tekućinu procijedite i dodajte limunov sok. Losion nanosite ujutro na očišćenu kožu lica i vrata. Čuvajte ga u tamnoj bočici.
Učinak: svakodnevnom uporabom pjege i ožiljci nestat će sa kože u dogledno vrijeme.

Losion gotovo istog učinka možete dobiti i pravljenjem tekućine bez limuna i alkohola, a recept glasi ovako:

Potrebni sastojci:
– 25 grama svježeg peršuna
– 2 dl vode
– 3 dl mineralne vode
Pripremanje losiona:
Peršin prokuhajte u dva decilitra vode, pustite da se ohladi u zatvorenoj posudi, a dobivenu tekućinu potom držite na otvorenom kako bi iz nje ispario ugljen-dioksid. Ohlađenu tekućinu procijedite i u nju dodajte tri decilitra mineralne vode. Losion čuvajte u tamnoj bočici na hladnom mjestu, a najbolje bi bilo da ga pohranite u hladnjaku.
Učinak: štiti kožu od slobodnih radikala, sprječava isušivanje kože te osnažuje zaštitnu barijeru kože.

od peršina za čišćenje lica:

Potrebni sastojci:
svežanj peršina
100 ml 70 %-tnog alkohola
300 ml destilirane vode
Pripremanje tonika:
Oprani i nasjeckani svežnjić peršina nasjeckajte, stavite u staklenku i prelijte s 100 ml 70 %-tnog alkohola iz ljekarne. Dobro zatvorenu staklenku ostavite u hladnjaku da odstoji desetak dana, a tekućinu potom procijedite kroz papirnati filtar i razrijedite s 300 ml destilirane vode.
Upotreba: tonik nanesite na temeljito očišćeno lice i vrat svako jutro i svaku večer lagano tapkajući natopljenom vatom.

Maska od peršina i kiselog mlijeka za kožu lica nadraženu suncem i toplinom:

3 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice kiselog mlijeka
Pripremanje maske:
Pomiješajte sastojke i smjesom obložite lice i vrat. Nakon dvadeset minuta masku skinite i lice operite mlakom vodom. Ako vam je koža izrazito suha, u smjesu dodajte nekoliko kapi bademova ulja.
Peršin ublažava crvenilo kože, posvjetljuje, tonira i pomaže u smanjivanju količine crnih prištića. Dakle peršin dokazano sprječava nastanak bora, i djeluje trajno!
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads