Ads header

Ads

Thursday, 14 May 2015

qwz-6a00x250Glavni sastojak ovog napitka je jedna od najljekovitijih biljaka na našem planetu.
Čovječanstvo koristi već iz davnina.
Ova biljka je bila poznata još prije 5000 godina u Indiji, gdje se koristila u ayurvedi i bila poznata pod imenom Ghrit Kumari (ta, koja hrani i donosi dugovječnost).
Aloe veru su koristile mnoge poznate osobe – Aristotel, Aleksandar Veliki, Kleopatra, kralj Solomon, Celsius, Dioskorid.
Kristofor Kolumbo je volio govoriti: “Postoje četiri biljke koje su neophodne za čovjeka: to su pšenica, grožđe, maslina i aloe. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim.”
Ovdje vam predstavljamo recept protiv raka kojeg ste tražili…
Po receptu ruskog ljekara Savinskog koji je aloju upotrebljavao na pametan i koristan način spravlja se lijek koji se koristi za borbu protiv raka.
300 grama svježeg lista aloe samljeti u mašini za meso (što starija biljka to je bolje).
Pomiješati sa 7 dl čistog crnog vina i sa 500 grama cikorije, 400 grama meda sa saćem i 400 ml 90% apotekarskog alkohola. Sve staviti u tamnu bocu sa širokim grlom i dobro zatvoriti.
Čuvati na tamnom i hladnom mjestu, ali ne u frižideru. Nakon 7 dana može se početi upotrebljavati.
Prvih 5 dana, tri puta po jednu čajnu žlicu dva sata prije jela, a narednih 5 dana, tri puta po jednu jušnu žlicu sat prije jela.
Lijek spravljen po navedenoj recepturi pomaže kod tuberkuloze, astme, čira na želucu, reumatizma, bolesti ženskih organa pa i raka.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads