Ads header

Ads

Tuesday, 19 May 2015

NAUKA POTVRDILA:Ovu biljku morate imati u domu jer ima odličan uticaj na um i tijelo!Biljka latinskog naziva krasula arborescens, kod nas je poznatija kao japansko drvo, uzgaja se po cijelom svijetu gdje je poznata kao “drvo novca” ili “dolar drvo” zbog njezinih okruglih mesnatih listića koji podsjećaju na nekadašnje kovanice od jednog dolara, piše Dnevno.
Prema narodnom praznovjerju, ova biljka donosi pozitivnu energiju pa kuća koja je ima posjeduje i mnogo novca. Japansko “drvo novca” zbog takvih je vjerovanja često na prozorima ureda i sličnih poslovnih prostora.
Znanstvenici tvrde da je biljka puna plinovitih i stimulativnih sastojaka i eteričnih ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čovjeka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti. Ljudi u njezinoj blizini postaju aktivni i optimistični, više rade i bolje su raspoloženi, počinju pozitivno misliti i na taj način lakše dolaze i do novca – smatraju znanstvenici koji su je istraživali. Ova biljka prema njima pozitivno utječe na ljudsku psihu i poboljšava fizičko zdravlje.
Znanost je tako potvrdila narodno vjerovanje.
Biljka se održava slično kao i kaktusi, u zemlji koja sadrži dosta pijeska, šljunka i lomljene cigle, a ne traži mnogo vode. Pogoduju joj svijetla mjesta. Ako je biljka od proljeća do kasne jeseni vani, sunce joj neće štetiti, a možete je i ukopati u zemlju zajedno s teglom.
Dolaskom jeseni i hladnijih dana, kada temperature padnu ispod 10 stupnjeva, potrebno ju je unijeti u kuću.
Biljka može prezimiti u zatvorenom prostoru, ali ne odgovaraju joj jako zagrijane prostorije.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads