Ads header

Ads

Saturday 2 May 2015

Namirnica koja smanjuje krvni tlak, pobjeđuje rak i pomaže zdravlju jetre



Riječ je o cikli. Naime, cikla ima neobično visoke koncentracije nitrata, koji, kako su pokazali rezultati mnogih istraživanja smanjuju krvni tlak.

Istraživanja provedena u Londonu prije tri godine otkrila su da samo čaša soka od cikle dnevno može značajno smanjiti krvni tlak.
Najnovija studija provedena u Melbourneu dokazala je i da se tlak znatno snižava već šest sati nakon što ispijete pola litre soka od cikle. Istraživači su na kraju zaključili da bi se broj smrti zbog kardiovaskularnih oboljenja smanjio za čak 10% kad bi se sok od cikle počeo konzumirati naveliko.
Međutim, to nije sve. Istraživanja su pokazala da se ispijanjem soka od cikle povećava izdržljivost, da se njenim konzumiranjem može smanjiti napredovanje demencije te rast tumora. Točnije, studija koja je provedena u Washingtonu 2011. utvrdila je da je betacyanin iz cikle smanjio rast tumora prostate i grudi za 12.5%.
Nutricionisti ciklu preporučuju i kod probavnih problema, a ističu i da je dobra za jetra jer pomaže pri procesuiranju toksina.
O cikli smo već i prije pisali, pa možete pročitati članak na tu temu cikle i njezinog djelovanja na naš organizam.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads