Ads header

Ads

Sunday, 17 May 2015

Biljke koje pod hitno trebate nabaviti: Štite od štetnog dima cigareta, hemikalija, zračenja…



Biljke upijaju štetne tvari koje ispuštamo kroz razna sredstva za čišćenje, dezodoranse, duhan…
Biljke su čudesne. No, nakon ovog mislit ćete i da su čudesnije. Naime, jeste li znali da biljke u stanu apsorbiraju štetna zračenja koja emitiraju televizori, ali i upijaju, odnosno eliminiraju štetne mirise koje ispuštaju lakovi, razrjeđivači ili sredstva za čišćenje.
Najpopularnije biljke koje imaju ovakva svojstva su fikus, paprat, dracena, ali i kaktusi.
Stručnjaci savjetuju jednu biljku na devet kvadratnih metara prostora.

Dracena:
Osim što je prekrasna, dracena je jednostavna za održavanje te veoma otporna na temperaturne razlike. Odgovara joj svjetlost, ali ne i direktno sunce, ne odgvara joj propuh. Redovito je tuširajte, pa će lijepo napredovati. Nezamjenjiv je pročišćivač zraka jer smanjuje koncentracije formaldehida, isparljivih sastojaka iz sredstava za čišćenje, lakova, razrjeđivača, sprejeva i dezodoransa.


Fikus:
Fikus neutralizira duhanski dim, smanjuje koncentraciju ugljičnog dioksida, ugljičnog monoksida i trielina, kemikalije koja se nalazi u bojama i lakovima. Traži svjetlost, ali ne pretjeranu. Ni njemu ne odgovara propuh.

Paprat:
Ova biljka smanjuje koncentraciju formaldehida iz namještanja, ljepila, boja, deterdženata, tkanina i zavjesa. Zahtijeva dosta vlage. Ne smije se direktno izlagati suncu.

Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads