Ads header

Ads

Tuesday 10 March 2015

Evo zašto je soda bikarbona najveći neprijatelj farmaceutske industrije!



Rak je kiselina, posebno mliječna kiselina koja je otpadni produkt gljivica i plesni i živi u okruženju s vrlo malo kiseonika. Ukoliko se do kancerogenih ćelija dovede što više molekula kiseonika one umiru. Soda bikarbona je  neprijatelj svake farmaceutske industrije.
Snažno će se opirati ideji da nešto tako jefino kao što je natrijum bikarbonat može nadmašiti najskuplje farmaceutike. Postoje uvjerljivi dokazi i mnoštvo  teorija koje upućuju na to da bi natrijum bikarbonat trebao biti primarni i univerzalni medikament za široki spektar različitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes, koga bi u ljekarski tretman trebali uključiti svi terapeuti i medicinski stručnjaci za veliki broj bolesti današnjice.
Kad se radi o sodi bikarboni, to je dobro proučena i shvaćena supstanca. Već se decenijama nalazi u širokoj upotrebi, čak i od strane onkologa. Soda bikarbona se rutinski primenjuje kako bi se sprečilo da toksičnost hemoterapeutika i zračenja uništi bubrege pacijenata.
Milioni ljudi po cijelom svetu konzumiraju jone bikarbonata u vodi za piće u svrhu prevencije ili se pomoću njih liječe u bolnici, klinici ili hitnoj službi zbog kliničke acidoze kao i kod mnoštva drugih stanja. Pomaže da se svakog dana spasi nebrojeno mnogo života.
Kad se kombinuje sa drugim snažnim i temeljnim prirodnim supstancama kao što su magnezijum hlorid i jod, svako ima na dohvat ruke trojstvo medicinskih superheroja spremnih da odjednom ostvare naučna medicinska čuda. To je i supstanca koju biste trebali uvek imati pri ruci, pogotovo u današnje vreme ekonomskih i zdravstvenih nevolja.
Problemi s kiselim pH vrijednostima (relativni manjak bikarbonatnih jona) uzima veliki danak u ljudskoj fiziologiji i što više neka osoba primi kiselog, to je veći problem za ćelijsku fiziologiju. Svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrijednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osjetljivi.
Naša ishrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog tjelesnog pH. Veliki dio savremene prehrane dovodi do smanjenja pH vrijednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa ćelijske aktivnosti i funkcije, pogotovo ako pH nastavi padati.
Pretjerano kiseli pH vodi ka propadanju ćelija, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i gastritis.
Činjenica kako biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.
Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrijednost. Povišene PH vrijednosti urina sprečavaju kristalizaciju mokraćnih kanala.
Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Takođe stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.
Oralnim uzimanje soda bikarbona izvlači uran iz bubrega, sprečava infekciju mokraćne bešike, giht, artritis, groznicu, a pomaže aktivnost pankreasa za koji se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.
Bez obzira ima li neko ima  srčana ili neurološka oboljenja, rak ili teži oblik gripa ako uzima zajedno sodu i magnezijum hlorid osigurava sebi siguran tretman. Njihovo zajedničko delovanje efikasno odstranjuje otrove i kiseline iz svih ćelija, tkiva i organa.
Za liječenje obvezno koristiti farmaceutsku sodu, a nikako za kućnu upotrebu, tj. onu koju možete kupiti u prodavnici. Preporučuje se destilovana voda.
Još je djelotvornije je  ako se svaki dan pije pomješana s jabukovim sirćetom ili s svježe iscjeđenim limunovim sokom.
Ovo ćete pripremiti na slijedeći način.
Dvije kašike jabukovog sirćeta ili dvije kašike svježe iscjeđenog limunovog soka pomješati sa pola kašičice sode. Pričekajte da zapjeni i nakon što pjena nestane dolijte vode i popijte.
Ako je limun prskan pesticidima stavite u 2 dl ključale vode, šaku soli i 5-6 kašika sirćeta. Kad se voda ohladi u nju staviti limun 24 sata i dobro isprati.
Kupka:  / zračenje, hemoterapija / U toplu kupku staviti 2,5 kg sode i 1,5 kg soli. Izvlači uran i ostale teške metale.
Umor: napetost mišića skidanje odumrlog epitjela – U toplu kadu staviti jednu šoljicu sode. Skinuće mrtvi dio epitjela i ostaviti svijetlu i mladu kožu.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads