Sastojci:
-4 kg kupina
-1 kg šećera
-boca sa širokim grlom
Priprema:
Najprije u zdjeli malo pomalo gnječimo kupine.
Zgnječene kupine stavljamo u bocu sa širokim grlom - red kupina, red šećera.
Ne do vrha boce zbog vrenja.
Tako pripremljena boca s kupinama se treba držati na toplom mjestu, a danju po mogućnosti na suncu.
Nakon 10 dana stajanja na suncu sok procijediti i ponovno uliti u staklenku da odstoji još 14 dana.
Talog pažljivo odstraniti.
Potom bistri sok uliti u manje boce i lagano ih zatvoriti čepom od višeslojne gaze.
Nakon tjedan dana vrenje završava i onda se stavlja pluteni čep.
Čuvati na hladnom mjestu.
U bocu gotovog kupinovog vina mogu se dodati dvije žlice sitno nasjeckanih listova ružmarina i ostaviti tako desetak dana.
Nakon toga vino se procijedi.
Pije se 1 čaša svaki dan poslije jela. (protiv niskog krvnog tlaka).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment