Ads header

Ads

Wednesday, 31 December 2014

Vino od kupina


Sastojci:

-4 kg kupina
-1 kg šećera
-boca sa širokim grlom 

Priprema:

Najprije u zdjeli malo pomalo gnječimo kupine.

Zgnječene kupine stavljamo u bocu sa širokim grlom - red kupina, red šećera.

Ne do vrha boce zbog vrenja.

Tako pripremljena boca s kupinama se treba držati na toplom mjestu, a danju po mogućnosti na suncu.

Nakon 10 dana stajanja na suncu sok procijediti i ponovno uliti u staklenku da odstoji još 14 dana.

Talog pažljivo odstraniti.

Potom bistri sok uliti u manje boce i lagano ih zatvoriti čepom od višeslojne gaze.

Nakon tjedan dana vrenje završava i onda se stavlja pluteni čep.

Čuvati na hladnom mjestu.

U bocu gotovog  kupinovog vina mogu se dodati dvije žlice sitno nasjeckanih listova ružmarina i ostaviti tako desetak dana.

Nakon toga vino se procijedi.

Pije se 1 čaša svaki dan poslije jela. (protiv niskog krvnog tlaka).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads