Sastojci:
-1 šalica (230 ml) brašna od slanutka
-2 šalice pomiješanog žitnog, zobenog i pirovog brašna
-1 i pol šalica vode
-1 i 1/4 žličice soli
-1/4 žličice suhog kvasca
Priprema:
Recept je prilično slobodan, što se tiče odabira brašna i načinu miješenja i pečenja.
Brašno odaberite po želji.
Važan je omjer: 1/3 brašna od mahunarki (ovdje je najlakše naći brašno od slanutka, pa sam to i stavila), a 2/3 brašna od žitarica (možete koristiti po volji, samo bijelo, kombinaciju bijelog i drugih vrsta brašna).
Ja sam kruh pripremila po receptu za No Knead Bread , ali slobodno ga pravite po vašem uobičajenom načinu, i u tom slučaju promijenite količinu vode, soli, kvasca, ili po želji dodajte mlijeko, malo šećera.
Ako ne koristite No knead bread metodu, a pravite ga s brašnom od slanutka, u svakom slučaju zamiješajte brašno od slanutka s vodom i ostavite preko noći da “sazrijeva”, pa sutradan nastavite raditi kruh.
Na taj način se slanutak bolje asimilira.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment