Ads header

Ads

Tuesday 24 June 2014

Mitiseri uklanjanje na prirodan način


Mitiseri nastaju zbog nakupljenih masnoća i prljavština ispod pora kože. Kada koža izbaci tu nečistoću na svoju površinu tada nastaju mitiseri koji predstavljaju čepove pora. Oni mogu dovesti i do drugih nepravilnosti na koži poput bubuljica ili neravnina. Mitiseri se obično javljaju na površini nosa, ali mogu nastati i u predelu čela ili obraza. Mitisere možete ukloniti na prirodne načine koje ćemo preneti u nastavku teksta. Poželjno je da ih uklonite u početnom stadijumu, kada se tek pojave.

Mitiseri uklanjanje na prirodan način

1. Soda bikarbona
U staklenu čašu dodajte kašiku sode bikarbone i prelijte je sa malo vode, da se stvori pasta. Zatim dobijenu pastu nanesite na mitisere i ostavite 10 minuta da se osusi. Nakon toga isperite je mlakom vodom. Ovaj postupak možete koristi jednom do dva puta sedmično.
2. Cimet i med
Cimet je antibakterijski začin i može se koristiti kao aromatična maska za uklanjanje mitisera. Pomešajte med i cimet u odnosu 2:1, odnosno na dve kašike meda, jedna kašika cimeta tako da dobijete pastu. Zatim dobijenu smesu stavite na mitisere i ostavite najmanje 15 minuta. Nakon toga isperite lice sa vašim omiljenim tonikom. Ovu metodu možete koristiti svakodnevno.
3. Ovas
Ovsena kaša smiruje iritacije, uklanja mrtve ćelije kože, upija višak masnoće i pomaže u pročišćavanju lica. Napravite ovsenu kašu sa destilovanom vodom. Ohladite je na sobnoj temperaturi i nanesite na zahvaćena područja. Ostavite je 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Ova maska se koristi svaki dan.
4. Sok od limuna
Limunska kiselina uklanja mrtvu kožu što je čini savršenom za otčepljenje pora na koži. Prvo operite lice sa vašim tonikom, zatim iscedite jednu kašičicu limunovog soka u čašu. Nanesite limunov sok pomoću vate blagim pokretima kako bi sok ostao na zahvaćenim predelima. Nakon deset minuta isperite hladnom vodom, a možete i ostaviti tokom cele noći. Koristiti jednom dnevno.
5. Zeleni čaj
Vitamini i antioksidanti iz zelenog čaja pomažu da se ukloni višak masti, a takođe smanjuju upalu kod akni. Napravite zeleni čaj sa 2 dl vode. Zatim ga nanesite na mitisere i ostavite 10 minuta. Nakon toga isperite i osušite. Možete ga koristiti svakodnevno.
6. Kurkuma
Pomešajte malu količinu kurkume sa vodom tako da dobijete pastu. Nanesite na kožu i ostavite deset minuta. Nakon toga isperite, možete koristiti svakodnevno i za sprečavanje nastanka.
Source :- http://cajeviza.com/razno/mitiseri-uklanjanje-na-prirodan-nacin/
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads