Ads header

Ads

Sunday 11 August 2013

Probajte sparoge na novi nacin

Salata od sparoga
 
Autor: 
Hranljivost
  • Broj obroka: 4
  • Kalorije: 202
  • Masnoce: 21
  • Zasicene masnoce: 3
  • Ugljikohidrati/Karbohidrati: 4
  • Secer: 0
  • Sodium: 87mg
  • Hranljiva vlakna: 2.5
  • Proteini/Bjelancevine: 3
  • Holesterol: 0
Vrsta recepta: Salate
Kuhinja: Vegeterijanski recepti
Vrijeme za pripremu:  
Ukupno vrijeme pripreme:  

Probajte sparoge na novi nacin Barene, pecene, sa rostilja ili na pari – mnogo je nacina da se uziva u ovom povrcu, ali postoji jos jedan koji je potpuno otkrice za nas: sirove! Da li ste vec probali? Ako probate da samo zagrizete u nekuvanu stabljiku, ne vjerujem da cete uzivati. Ovdje ce u pomoc priskociti noz za guljenje povrca kojim cete kreirati tanke trake zgodne za jedenje bez kuvanja. Vjerujem da cete i vi biti iznenadjeni svjezim i hrskavim okusom. Jedino sto vam jos treba za potpun dozivljaj je jednostavni preliv sa limunom i uljem, malo soli, bibera i voila! Ovu salatu mozete jesti kao predjelo ili prilog, a toliko je jednostavna da se napravi da recept skoro da nije ni potreban. Jedino je neophodno da koristite izuzetno svjeze sparoge, a sto su stabljike deblje , bice vam lakse da ih isijecete.
Sastojci
  • 12 sparoga
  • 3 supene kasike maslinovog ulja
  • 1 supena kasika soka od limuna ( oko pola limuna)
  • 1 cajna kasika Dizon senfa
  • Morska so, po zelji
  • Mljeveni crni biber, po zelji
Instrukcije
  1. Koristeci noz za guljenje povrca, pazljivo isijecite sparoge iduci od donjeg dijela prema vrhu. 
  2. Zanimljivo: Tanke trake asparagusa spustene u hladnu vodu ce se spiralno uviti i uciniti da jelo izgleda jos interesantnije!
  3. Zelene sparoge se uvijaju bolje nego bijele, ali mnogi vise vole blazi ukus bijelih sparoga!
  4. U manjoj posudi dobro izmijesajte maslinovo ulje, sok od limuna i senf. Dodajte so i biber. Prelijte preko sparoga i odmah sluzite.
  5. Po ukusu i potrebama pacijenta, moze se dotati malo parmezan sira, izmrvljenih tvrdo kuvanih jaja,
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads