Ads header

Ads

Tuesday 19 May 2015

Soda bikarbona kao lek protiv kandide i raka



KAKO SE SVE SODA BIKARBONA KAO LEK UPOTREBLJAVA

Cele knjige su napisane o isceljiteljskim moćima i drugim koristima koje nam soda bikarbona kao lek donosi. Ona je takođe, poznata kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvu. Koristi se i kao sredstvo za podizanje testa prilikom pečenja, jer proizvodi balone ugljen-dioksida koji daju kolačima, krofnama, nekim vrstama hleba i pecivu njihovu moć „narastanja“. A povrh svega toga se koristi jer ima i raznovrsna isceliteljska svojstva. U daljem tekstu pročitajte koje su to sve blagodeti koje nam soda bikarbona bez aluminijuma daje…

Soda bikarbona kao lek za različite tegobe

Soda bikarbona, takođe poznata i kao natrijum-bikarbonat ili jednostavno “ bikarbonat“ spada u antacide najbržeg dejstva. Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata. Pomaže da se uklone zubni plakovi i neutrališu kiseline koje oštećuju zube. Ublažava simptome infekcije mokraćne bešike. Lekari  je koriste čak i za smanjenje nivoa kiselina u krvi za vreme dijalize kod oboljenja bubrega. Stoga nemojte sa potcenjivanjem gledati na vašoj polici tu malu kesu za pečenje kolača.
Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je prirodno je sredstvo za neutralizaciju. Sve hemikalije se mogu rangirati prema svom pH, meri kiselosti ili baznosti. Voda je , sa svojom pH vrednošću od 7, 0 neutralna. Ako imate gorušicu možete da uzmete jednu kašičicu natrijum bikarbonata sa nekoliko kapi limunovog soka pomešanih u čaši vode. Sok od limuna pomaže da se oslobodi malo gasa koja soda može da izgradi kada se kombinuje sa želudčanom kiselinom. Kada popijete ovaj penušavi lek, on će neutralisati hlorovodoničnu kiselinu transformišući je u bezopasni natrijum-hlorid i ugljen-dioksid. Ovaj efekat traje samo oko 30 minuta, ali nastupa skoro trenutno.
Soda bikarbona kao lek za giht –  ovo oboljenje nastaje kao posledica prisustva i pojave jake mokraćne kiseline.Upotrebom ovog  lekovitog praška poboljšavate i neutrališete pH vrednost u mokraći. Zbog toga jegiht još jedna u nizu bolesti koje mogu da se saniraju uz pomoć natrijum bikarbonata. Bakterije rastu u blago kiseloj sredini unutar mokraćne bešike. Kada imate infekciju, koktel sode bikarbone i vode je savršeno piće posle večere. Nemojte da koristite ovaj lek suviše često, jer je soda bogata natrijumom, koji može da poviši vaš krvni pritisak.
Smanjite količinu kiselina koje oštećuju zube uz pomoć sode bikarbone bez aluminijuma. Kiseline koje proizvode bakterije u ustima nadgrizaju zubnu gleđ. Možete ih neutralisati tako što ćete ispirati usta rastvorom sode bikarbone nekoliko puta na dan Ili pokvasite vodom svoju četkicu za zube, uronite je u sodu bikarbonu i operite zube. Bikarbonat koji se dodaje mnogim pastama za zube blago struže i polira zube, a da pri tom ne oštećuje  gleđ. Više u članku pasta za zube od sode..
Učinite da vam stopala lepo mirišu. Dodat kupki za stopala,natrijum  bikarbonat može da neutrališe bakterijske kiseline koje izazivaju neprijatan miris stopala. Soda bikarbona kao dezodorans je sve popularnija.Možete je koristiti i kada se kupate da bi ste se izborili sa neprijatnim mirisima u pazušnom predelu. A pasta od bikarbonata i  vode može pomoći da se izleči atletsko stopalo.

Terapija sodom bikarbonom protiv kandide

soda bikarbona kao lek protiv kandideCandida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna  kod svakog od nas, raste u crevnoj flori . Ova gljivica živi i u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi. Organizam kod zdravog čoveka drži nivo kandide pod kontrolom, ali ako se slučajno desi pad imuniteta, gljivica se razmožava i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. U brzom vremenu u kojem živimo, mnogo je razloga za pojavu kandide kao što su stres, nezrava ishrana, sredstva za kontracepciju, prekomerno korišćenje antibiotika. Drevni Egipćani su znali za delovanje anti gljivičnih lekova, a u Indijskoj literature se spominje soda bikarbona kao lek za lečenje raka. Svakodnevno terapijsko i preventivno uzimanje natrijum bikarbonata predstavlja neprocenljiv doprinos za održavanje dobrog zdravlja i vitalnosti organizma.
Ako je u pitanju muški deo populacije soda bikarbona kao lek protiv kandide se može upotrebiti na sledeći način:
  • U 2 čaše od jogurta napraviti dva rastvora, u jednom da se nalazi voda i farmaceutska soda bikarbona, a u drugom voda i obična so. Sledećih 5 minuta umočite polni organ u jednu, pa posle par sekundi u drugu posudu i ponavljajte postupak par puta.
Za ženski deo populacije se preporučuje da se u špric rastvor sode ubrzga u polni organ, 3 puta dnevno i rezultati će vrlo brzo da se pokažu.
Sada kada smo saznali kako koristiti sodu bikarbonu protiv kandide, ne preostaje nam ništa drugo nego da istu i nabavimo. Napominjemo da je u oba ova slučaja potrebno da se koristi soda bikarbona bez aluminijuma koju možete da pronađete u vašoj apoteci.

Lečenje raka sodom bikarbonom – Tulio Simoncini 

Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma preporučuje se i kod lečenja raka. Kod kancera želuca, creva, rektuma i usne šupljine uzimati jednu kafenu kašikicu natrijum bikarbonata ujutru i uveče sa jednom čašom vode, mesec dana. Nakon toga rak bi trebao da se povuče. Ne smete ovu terapiju da koristite duže od 4 nedelje. Prema doktoru Tuliju Simonciniju, italijanskom onkologu, rak je moguće pobediti uz lekarsku pomoć u obliku inekcija i intervenskih terapija. Za intervensku terapiju postupak je sledeći: 500 ml 5 odsto rastvora sode ubrizgava se direktno u venu svaki dan. Terapija traje šest dana, a potom sledi pauza od šest dana. Potrebno je da terapiju koristite dok ne dobijete 24 infuzije. Nakon toga, proverava se da li se rak povukao.
Terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom po Dr Kelmunu koji ima svoj poseban recept za lečenje raka. Sama ideja o mešanju natrijum bikarbonata sa javorovim sirupom,  možda se nekom učini smešna jer se stanice raka hrane sa šećerom. Ali u ovom slučaju, šećer deluje na drugi način i stanice raka ne uspevaju da iskoriste šećer za svoj rast, jer ih farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma odmah ubije. Pretpostavlja se da ova terapija deluje poput hemoterapije , jer ubija stanice raka, ali bez bilo kakve štetnosti po organizam. Po uzjavama brojnih izlečenih, soda bikarbona kao lek za rak je efikasna i jednostavna, ali napominjemo da se treba primenjivati pod nadzorom alternativnog lekara.
Postupak korišćenja terapije:
  • Pomešati jedan deo sode bikarbone sa 3 dela sirupa od javora,
  • Potom ga zagevati na laganoj vatri uz mešanje oko 10 minuta,
  • Uzimati 3 kašikice dnevno 1-2 meseca,
  • Tokom ovog postupka treba da se izbegava meso, belo brašno i šećer.
Limun i soda bikarbona kao lek protiv prehlade
Da bi ste pravilno upotrebili medicinsku sodu bikarbonu u kombinaciji sa limunom, jednu kašikicu natrijum bikarbonata je potrebno da rastvorite u 250 ml vode i da u to dodate sok od pola sveže isceđenog limuna. Sve ovo dobro promešajte i popijte odmah ujutru.
Dokazano je da ovaj jednostavni recept može da smanji trajanje gripa i prehlade, često eliminišući simptome za samo 36 časova. Stručnjaci preporučuju ovaj način doziranja u trajanju od 3 dana.
Olakšajte bol u grlu prilikom gutanja na sledeći način:
  • Dodajte pola kafene kašike bikarbonata u čašu vode i time ispirajte grlo svaka četiri sata da bi ste smanjili količinu kiselina koje izazivaju bol. Ispiranje usta ovim rastvorom takođe će ublažiti i bol kod neprijatnih afti.
Za imunitet svako veče pre spavanja popijte jednu čašu vode sa jednom kašikicom sode bikarbone bez aluminijuma i u nju stavite 500 mg vitamina C dobićete šumeći napitak koji je za pad imuniteta prava stvar.

Kako se upotrebljava soda bikarbona za lice

Iako je prvenstveno namenjena za korišćenje u kuhinji, toliko je svestrana da  se koristi i u kozmetičke svrhe. Može da se koristi kao zamena za mnoge skupe preparate kao što su razni pilinzi, ili čak zaizbeljivanje zuba. Male granule sode bikarbone ukloniće sve mrtve ćelije kože vrlo nežno, jer odgovara svim tipovima kože. Poseduje antiseptičko dejstvo kao i mnoge prirodne soli.
Maska za lice sa sodom bikarbonom je veoma jeftina i popularna kod nas.
  • Ako imate suvo lice napravite testo sa četiri kafene kašikice i jednom supenom kašikom i ostavite da odstoji oko 2 minuta, pa je potom nanesite kružnim pokretima na lice I vrat. Držite oko 3 minuta I nakon toga isperite lice toplom vodom, a potom I hladnom kako bi zatvorili pore. Na kraju nanesite malo hidratantne kreme koju koristite svakodnevno.
Oni koji se bore sa suvom i dosta osetljivom kožom trebalo bi da koriste ovaj tetman svake druge nedelje, a onaj ko ima masnu i normalnu kožu možu da ponavlja tretman svakih nedelju dana.
Maska za lice sa limunom za bubuljice – još jedan izvanredan recept
  • Ono što je potrebno je da pola limuna iscedite tako da ne ostane ljuspica, već da se dobije čist limunov sok i uz to je potrebna jedna kašikica sode bikarbone. Ujutru se umijte mlakom vodom, na mokro lice prstima utrljajte sodu, gledajte da je utrljate ravnomerno po celom licu, a pogotovo na delove gde je koža zahvaćena bubuljicama. Ostavite da stoji na licu od 5-10 minuta, dok ne osetite blago zatezanje. Po isteku predviđenih deset minuta, isperite sa mlakom vodom i obrišite lice peškirom. U limun koji ste pre toga iscedili umočite komad vate ili tufer da lepo upije sok. Tapkajte limunov sok po celom licu, ostavite ga da upije i ne ispirajte. Naravno, biće peckanja, a kada ono prestane, tufer koji ste predhodno natopili bebi uljem ili kremom pređite preko lica.
Najbolje bi bilo da ovo radite uveče kako bi vaša koža prespavala i regenerisala se. Ovu masku nemojte da koristite više od jednom nedeljno jer iako je delotvorna, ona je i agresivna. Videćete da će te se polako rešiti svih nepravilnosti na koži.
Piling za lice sodom bikarbonom
Posle pilinga koža će da bude meka, a pore manje vidljive. Sve što treba da napravite je da pomešate sodu sa malo vode dok se ne dobije gusta smesa. Smesu nežno utrljati u kožu kružnim pokretima pa potom isprati.

Izvanredna je za negu kose 

Da je soda bikarbona za kosu više nego dobar izbor, uverićemo vas sa narednim receptom:
Napravite svoj fenomenalni šampon za dubinsko pranje, tako što ćete dodati jednu četvrtinu sode u vaš šampon. To će vam itekako pomoći da uklonite sve nepoželjne ostatke koji ostaju usled korišćenja kupovnih proizvoda za negu kose. Ako nemate vremena da operete vašu kosu, možete da koristite i medicinsku sodu bikarbonu kao suvi šampon da bi upila ulje i  verujte da ste ovako spasli vašu kosu od izlaganja fenu barem za ceo jedan dan. Vrlo je jednostavno, samo pospite ovaj delotvorni beli prah po korenu kose i nakon toga se dobro očešljajte.
Soda bikarbona protiv peruti je isto veoma dobra, isprobajte ovaj jednostavan prirodni recept da se oslobodite nagomilane peruti. Nakon kupanja, dok je kosa vlažna utrljajte jednu šaku sode u kosu i sačekajte oko 5 minuta, te je potom dobro isperite. Posle kupanja dok je kosa vlažna utrljati šaku sode u kosu, sačekati 5 minuta i oprati. Posle trećeg pranja garantovano i trajno otklanja perut.
Da bi vaša kosa bila lepša i sjajnija, bez prljavštine bitno je i da vaše četke i češljeve koje koristite za kosu dobro operete. U jedan lavor stavi se  mala kašičica sode sa malo tople vode , a potom u tome operite vaše češljeve i pustite da se osuše.

Terapija sodom bikarbonom iskustva korisnika

Brojni su domaći i strani portali, grupe na društvenim mrežama u kojima se pominje soda bikarbona kao lek za najrazličitije tegobe. Mišljenja su razna, kao i iskustva samih korisnika ovog preparata. U velikom broju slučajeva ona su pozitivna i evo još nekoliko korisnih saveta..
Ko ima problema sa žgaravicom, svako veče pred spavanje bi trebalo da popije jednu kašičicu sode bikarbone. Čitalac M.S iz Zaječara, tvrdi da od kada pije sodu, istog trenutka prestaje problem sa žgaravicom, kao i sa svim ostalim gastritičnim tegobama..  Dokazano je delotvorna soda bikarbona kao lek za želudac..
Kako tvrdi  Z.M. iz Beograda njoj je terapija sodom tekako pomogla nakon većeg broja uboda od komaraca..
Nemojte češati bolan, upaljen ujed kada vas komarci ili drugi insekti stave na svoj dnevni meni. Umesto toga, pomešajte malo vode sa sodom bikarbonom i stavite  ovu pastu na mesta koja svrbe.
Pasta od bikarbonata može pomoći i da se ublaži svrab kod ovčijih boginja.
Umirite bol na bebinoj guzi
Bebe sa osipom od pelena osećaju se bolje posle potapanja u bikarbonatnu kupku. Dodajte malo praha u vodu za kupanje bebe. On smanjuje svrab i pomaže iritantnoj koži da se brže izleči.
Ohladite opekotinu od sunca
Dodata toploj vodi, soda bikarbona  “fino omekšava “ vodu i pravi umirujuću kupku.

Kome se upotreba sode bikarbone kao leka ne preporučuje?

Iako je uglavnom njena primena u kuhinji, ona ima i druge korisne namene. Soda bikarbona kakvu u današnje vreme poznajemo proizvedena je 1846. godine i od tada da danas njena popularnost ne jenjava. Dr Čeni je još 20-ih godina prošlog veka pacijente koji su oboleli od gripa lečio upravo ovim prahom. S obzirom da je veoma jeftina, lako se koristi i rešenje je za mnogobrojne probleme, pronalazimo je u svakom domaćinstvu.
Naravno da postoje osobe koje ne bi smele da koriste sodu bikarbonu bez aluminijuma, a to su:
  • Deca koja su mlađa od 5 godina,
  • Osobe koje imaju dijagnostikovana teška oboljenja bubrega,
  • Osobe čiji je organizam osetljiv na natrijum bikarbonat,
  • Osobe koje imaju oboljenja srca, jetre ili imaju visok krvni pritisak.
  • Trudnicama se pre konzumacije preporučuje da potraže savet od lekara.
Da li je natrijum bikarbonat opasan za zdravlje? Soda koja u sebi ima aluminijum može da bude opasna po vaše zdravlje, ako je koristite u velikim količinama, takođe . Zbog toga se preporučuje da se koristifarmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma.
Gde kupiti sodu bikarbonu bez aluminijuma i koja je cena
Najbolje bi bilo da je kupite u apoteci ili prodavnicama zdrave hrane. Takva soda je dosta čistija i nema nikavih primesa i bezbedna je za korišćenje. Na etiketi mora obavezno da stoji da je to medicinska soda bikarbona bez aluminijuma. Njena cena je dosta veća od redovne sode, tako da ćete za pakovanje od 400 grama trebati izdvojiti od 600-650 rsd, zavisno od proizvođača. Skoro sve i jedna soda koju možete da pronađete u radnjama ima tragove štetnih materija.
Nadamo se da ste saznali kako se sve soda bikarbona kao lek može upotrebiti, pre bilo kakve upotrebe i konzumacije neophodne su lekarske konsultacije..
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads