Ads header

Ads

Friday, 8 May 2015

Hodajte bosi i poboljšajte zdravljeSigurno ste do sada nekoliko puta pokušali eksperimentisati sa vašim prehrambeim navikama, vježbanjem i prehranom kako bi ostali zdravi.

Dok slušate sve savjete fitness trenera, zaboravljate na one jednostavne – životne lekcije koje nas održavaju zdravim. Jedna od tih lekcija u kojoj su nekada ljudi uživali jeste – hodanje bosih nogu. I danas većina nas uživa hodati bosih nogu na moru, ili na čistoj livadi. Zar to nije predivan osjećaj? Naime, hodanje bosih nogu ima velike zdravstvene prednosti za naše tijelo. To je odličan način da smanjite masnoće iz nvšeg tijela, a također je odlična „vježba“ za naš um.
Hodanje bosih nogu posebno u jutarnjim satima veoma je korisno, posebno za vrijeme ljetne sezone. Ovakvo hodanje nam pomaže u održavanju dobrog zdravlja kardiovaskularnog sistema, vida, mentalnog zdravlja i nervnog sistema. U nastavku pogledajte još neke prednosti…

1. Dobro za cirkulaciju krvi.

Hodanje bosih nogu na pijesku ili travi poboljšava cirkulaciju krvi. Takvo hodanje cirkulira krv u mišiće nogu. S druge strane, stres na ukupan kardiovaskularni sistem je smanjen. Hodanje bosih nogu na pijesku također sprečava iscrpljenost.

2. Ublažava raspoloženje, smanjuje stres i depresiju.

Hodanje bosih nogu smanjenje tjeskobu i depresiju. Dok hodate po pijesku, iz minute u minutu, pijesak stimulira mišiće na nogama i ublažava stres u vama. To pak čisti vaš um od negativnih misli.

3. Poboljšava vid.

Ako steknete naviku hodanja bosih nogu svako jutro po travi, to će poboljšati vaš vid. Očni nervni sistem nalazi se i na nekom dijelu stopala, koji ses timuliraju dok hodate, a to poboljšava vid. Svježa zelena boja trave također je poznata po tome da smiruje oči.

4. Za dobar noćni san.

Od pamtivijeka se vjerovalo da hodanje bosih nogu liječi nesanicu. Hodanje bosih nogu također može biti oblik vježbanja koje vas oslobađa stresa, a prema tome poboljšava i kvalitet spavanja.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads