Ads header

Ads

Sunday 10 May 2015

Evo zašto trebate jesti ribu najmanje 3 puta sedmično



Riblje meso sadrži nezasićene masne kiseline, koje naš organizam ne može stvoriti.

Među njima su omega 3 masne kiseline koje pomažu u organizmu za stvaranje tvari koje sprečavaju gomilanje trombocita, oni šire krvne žile, smanjuju razinu masnoća, preventivnog djelovanja na bolesti srca i krvnih žila, povećava otpornost organizma od upala, pomaže u pravilnom razvoju strukturi mozga. Redovito konzumiranje ribe pomaže u liječenju psorijaze, pa čak i nekih vrsta raka.
Uz omega 3 masne kiselina postižete ravnotežu u tijelu kada je uznemirena konzumiranjem velike količine omega-6 masnih kiseline, koje se nalaze u biljnim uljima, margarinu i hrane iz životinjskog podrijetla. Oni stvaraju tvari u tijelu koja sužava krvne žile, tako da morate smanjiti unos hrane bogate omega-6 kiselinama i povećati unos ribe.
Ribe koje sadrže najviše omega-3 masnih kiselina su: skuša, sardina, haringa, losos, tuna i pastrva jezerska. Određena količina omega-3 masnih kiselina sadržana su u: sabljarke, kalifornijske pastrve, rakovi, školjke i lignje. Kako bi se hranjive tvari u ribi sačuvale pecite je u pećnici ili je kuhajte.
Savjet: Ako konzumirate 100 grama ribe dnevno, pozitivan učinak se vidi nakon tri dana.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads