Ads header

Ads

Tuesday 5 May 2015

4 BILJNA RECEPTA ZA LIJEČENJE KAPILARA I VENA!



Vidljive, popucale kapilare, vidljive vene, bolne, otečene noge – problemi su većine žena. Prvenstveno je to estetski problem za svaku od nas, no, ipak, to je znak da su nam krvne žile oslabjele, koliko zbog vanjskih čimbenika, toliko i zbog unutarnjih.

Dosta sam istraživala, nisam pronašla neki određeni uzrok, rekla bih da je to problem sličan celulitu – kod svake žene drugačiji su uzroci. Ustvari, ne poznam ženu koja nema  popucale kapilare po nogama. Kod mene je taj problem prisutan 20-ak godina, pratim što se događa, i vidim da se ne šire brzo, ali se šire i to se pojačalo kad sam zbog posla 3 mjeseca stajala i hodala u nekakvim medicinskim natikačama, za koje čisto sumnjam da su dobre.

Stajanje, sjedenje i neudobna obuća s previsokom ili preniskom petom samo će ubrzati proces pucanja kapilara. Trudnoća također, kod mene je sve započelo tokom druge trudnoće, kad sam morala strogo mirovati. Vjerujem da je prehrana presudna, dovoljno proteina životinjskog porijekla i dovoljno C-vitamina, spriječit će slabljenje stjenki.

Također što manje šećera i transmasnih kiselina, koji u tijelu izazivaju upalne procese, koji na indirektan način oslabljuju stjenke kapilara. Ovim pripravcima pomoći ćete si sigurno i ublažiti problem.

Divlji kesten, onaj koji raste kao ukrasno drvo u parkovima, sastojak je koji vam treba. Namjeravate li izraditi ove pripravke, krenite u branje.

Donosim vam 4 recepta za liječenje kapilara i vena:

Tinktura za kapilare i vene

Sastojci:

– 10 plodova divljeg kestena, bez kore
– 1⁄2 l domaće rakije

Priprema:

Kestene oguliti, usitniti i staviti u staklenku, uliti rakiju. Dobro zatvoriti i ostaviti na toplom (ali ne pretoplom) mjestu 3 tjedna. Povremeno promiješati. Nakon 3 tjedna procijediti kroz gazu, čuvati u tamnoj bočici. Koristi se izvana, u kombinaciji s nevenovom masti. Uskoro ide i recept za melem za vene, koji će biti jednostavniji za upotrebu.Alkoholna iscrpina (ekstrakt) za kapilare i venekestentinktura

Alkoholna iscrpina (ekstrakt) za kapilare i vene

Sastojci:

– 12 plodova divljeg kestena, s korom
– 2-3 dl domaće rakije

Priprema:

Kestene usitniti, za to vam mogu poslužiti kliješta ili bat za meso. Usitnjene kestene staviti u staklenku i uliti rakiju. Dobro zatvoriti i ostaviti 6 tjedana na topom mjestu. Povremeno promiješati. Procijediti i uliti u tamnu bočicu. Iscrpina se može piti u obliku kapi, u čaju ili vodi, no, može nadražiti stjenku želuca, pa ju je najbolje piti poslije jela. Ako imate osjetljiv želudac, ne biste trebali piti takve pripravke. Osobno volim iscrpine, radije ih pijem u obliku kapi, nego da svaki dan kuham čaj.kestenekstrakt

Melem za vene

Sastojci:

– 5 žličica lanolina
– 2 žličice ekstrakta kestena
– 2 žličice tinkture od kestena
– 3 žličice macerata kantariona ili nevena
– 2 g pčelinjeg voskamelemsas

Priprema:

U usku visoku posudicu stavite lanolin. Dodavajte ekstrakt pa tinkturu postepeno, po pola žličice i miješajte drškom kuhače tako dugo dok se ne povežu sastojci. Povezivanje sastojaka ide polako, treba strpljenja kod miješanja. Otopite vosak u maceratu na vrlo niskoj temperaturi, dodajte smjesu lanolina i tinkture. Zagrijavajte i miješajte dok se sastojci ne povežu. Ja sam koristila mali mikser za kapućino. Melem ulijte u posudicu, pričekajte da se ohladi i zatvorite.
Koristite melem jedanput dnevno. Nanesite ga u tankom sloju i lagano umasirajte pokretima u smjeru srca. Melem čuvajte na sobnoj temperaturi.melem

Tonik za vene

Sastojci:

– 40 ml tinkture kestena
– 40 ml ekstrakta kestena
- 10 kapi eteričnog ulja ružmarina – za bolju cirkulaciju

Priprema:

Ulijte sastojke u bočicu sa raspršivačem i dobro protresite.

Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads