Ads header

Ads

Monday 13 April 2015

Juha od šparoga

Proljetna delicija – juha od šparoga



Ova se juha može ohladiti i jesti hladna za osvježenje tijekom toplijih proljetnih dana.
Sastojci:
  • 1 vezica mladih šparoga
  • 1 luk narezan na sitne kockice
  • 1 mrkva narezana na tanke kolutiće
  • 1 korijen peršina narezan na tanke kolutiće
  • 6 šalica temeljca od povrća ili vode
  • 3 režnja češnjaka, usitnjena
  • 1 žličica soli
  • 1/2 šalice zobenog vrhnja

Priprema:
Stavite u posudu narezano povrće i češnjak. Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša.
Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje). Dodajte sol i neka još jednom zakuha.
Na kraju umiješajte zobeno vrhnje.
Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovom ulju, pa onda kuhati.
Dovoljne su dvije žlice maslinovog ulja.
Dobar tek!

Recept i fotografija: kuharica Proljeće, Jadranke Boban Pejić

Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads