Donosimo vam recept za ukusnu tortu u kombinaciji povrća, orašastih plodova i voća koja se priprema bez pečenja.
Slasticu iz sirovojelskog jelovnika možete isprobati kada ste željni novih gastronomskih delicija u kojima ćete uživati, ali i društvu i obitelji ponuditi desert za pamćenje.
Sastojci:
- 7 mrkvi
- 2 ½ šalice brazilskih oraha
- ½ šalice lanenih sjemenki (namakanih preko noći)
- 1 šalica meda
- 1 šalica naribanog sušenog kokosa
- 1 šalica grožđica
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 žličica cimeta
Preljev:
- 1 šalica meda
- 1 šalica brazilskih oraha
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Naribajte mrkvu.
- Brazilske orahe i lanene sjemenke posebno izmeljite u blenderu.
- Grožđice, ekstrakt vanilije, naribani kokos, cimet i med izmiješajte u blenderu.
- Kad ste dobili jednoličnu smjesu, umiješajte mljevene orahe i lanene sjemenke te još malo miješajte.
- Smjesu stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje, poravnajte i stavite na 1 sat u hladnjak.
- Preljev napravite tako što ćete sve sastojke (za preljev) staviti u blender i napraviti kremastu homogenu smjesu.
- Rastavite kalup i biskvit premažite preljevom.
Tortu možete ukrasiti cijelim orasima.
0 comments:
Post a Comment