Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike prirodnog meda
Priprema:
Odaberite finu i zdravu glavicu crnog luka, srednje veličine. Odsijecite joj samo korijenski dio. Luk zarežite oštrim nožem uzduž i poprijeko, ali ne skroz do dna.
Tako pripremljenu glavicu stavite u dublju zdjelu i zalijte sa dvije kašike prirodnog meda.
Zdjelu prekrijte streč folijom i ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati.
Nakon toga, smjesu procijedite kroz gustu gazu. To je doza za jedan dan. Uzimajte po jednu kašiku sirupa na svaka dva sata, neće mariti ni češće. Sigurno ćete već nakon kratkog vremena osjetiti da lakše dišete i ubrzo ćete početi da iskašljavate.
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike prirodnog meda
Priprema:
Odaberite finu i zdravu glavicu crnog luka, srednje veličine. Odsijecite joj samo korijenski dio. Luk zarežite oštrim nožem uzduž i poprijeko, ali ne skroz do dna.
Tako pripremljenu glavicu stavite u dublju zdjelu i zalijte sa dvije kašike prirodnog meda.
Tako pripremljenu glavicu stavite u dublju zdjelu i zalijte sa dvije kašike prirodnog meda.
Zdjelu prekrijte streč folijom i ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati.
Nakon toga, smjesu procijedite kroz gustu gazu. To je doza za jedan dan. Uzimajte po jednu kašiku sirupa na svaka dva sata, neće mariti ni češće. Sigurno ćete već nakon kratkog vremena osjetiti da lakše dišete i ubrzo ćete početi da iskašljavate.
0 comments:
Post a Comment