Maslac od kikirikija ne koristimo baš mnogo u našoj prehrani, ali postoji mnogo razloga zašto biste trebali početi sa konzumacijom ove namirnice odmah. Mi u ovom članku izdvajamo četiri najvažnije prednosti maslaca od kikirikija…
Gradi i obnavlja mišiće
Samo dvije žlice maslaca od kikirikija sadrži 7 grama proteina, isto kao i jedno jaje. Što pomaže u izgradnji mišića, te podstiče njihovu obnovu nakon naporne fizičke aktivnosti.
Smanjuje glad
Isti iznos maslacem od kikirikija sadrži 2 grama prehrambenih vlakana, što nije mnogo, ali u kombinaciji s proteinima može vas držati sitim puno više.
Smanjuje rizik od srčanih oboljenja
Količina zasićenih i nezasićenih masti u maslacu od kikirikija je jednaka količini u maslinovom ulju. To su zdrave masti koje smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.
Mnoge ostale zdravstvene prednosti
maslac od kikirikija je bogata vitaminom B i E, a sadrži minerale kao što su kalij, magnezij, cink, fosfor, kalcij i bakar. Ovi vitamini i minerali pridonose jačanju mišićne funkcije i njihove obnove, zdraviju zuba i kosti, kao i jačanje živaca.
0 comments:
Post a Comment