Ads header

Ads

Monday 15 September 2014

Ljekoviti napitak od lanenog sjemena

Sjeme lana sadrži bezbroj korisnih tvari, koje uključuju vitamine, minerale, omega-3 masne kiseline i vlakna, koja normaliziraju rad crijeva. Laneno sjeme ima moć da očisti organizam od toksina, normalizira metabolizam, smanjinivo šećera u krvi i regulira apetit.


Ovo ljekovito sjeme apsorbira izvjesne sastojke hrane, čisti crijeva i istovremeno snadbjeva organizam lecitinom, koji stimulira metabolisanje masti.
To je zbog toga što omega-3 masne kiseline, koje laneno sjeme sadrži, aktivirajurad lojnih žlijezda u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu i zato je idealan domaći preparat za mršavljenje.

Osim što pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, odličan je i za održavanje željene tjelesne težine.

Ovaj prirodni napitak preporučen je od strane mnogih nutricionsita, a također je i vrlo ljekovit i izuzetno koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, kroničnog zatvora i hemoroida. Pomoći će iu liječenju cistitisa i pijelonefritisa.

Napitak treba pripremiti dan ranije.

Pred spavanje prelijte 3 žlice lanenog sjemena s litrom kipuće vode i ostavite da odstoji preko noći. Najbolje je koristiti termos, a ako ga nemate, koristite šerpu s poklopcem.
Ujutro procijedite. Trebalo bi dobiti malo gušću, pihtijastu smjesu.
Proceđeni napitak konzumirajte 3 do 4 puta u toku dana po 150 ml, pola sata prije obroka. Napitak se uvijek prirprema navečer za sutradan, jer mora biti svjež, pa nemojte praviti zalihe

Način konzumiranja:

Napitak od lanenog sjemena konzumira se 10 dana, a zatim slijedi pauza od 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata. Na taj način možete regulirati tjelesnu težinu, a što je najvažnije, mršavica zdravo i sigurno.
Učinci su individualni, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3 do 5 ovakvih tretmana.
Ovaj napitak možete konzumirati kao doručak i večeru, a za bolji okus možete zasladiti medom.
Sa redovitim konzumiranjem, primijetit ćete pozitivne promjene stanja kože, koja postaje zdrava, zategnutija i elastičnija. Uz ovaj eliksir, prilikom mršavljenja koža se neće opustiti, štoviše rastvoriće se masne stanice celulita.
Unatoč svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije. Ne preporuča osobama koje imaju ozbiljna oboljenja jetre. Ukoliko oboljenje nije teško, možete konzumirati manju dozu.
Također, imajte u vidu da lan aktivno izvlači pijesak i kamenje iz bubrega, ali da taj proces treba strogo držati pod kontrolom, kako ne bi došlo do ozbiljnih komplikacija.
Izvor:uspesnazena.com
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads