Ads header

Ads

Friday 18 July 2014

Za bolju probavu i detoksikaciju organizma


Naučite kako da sami sebi napravite bezalkoholni pivo od đumbira.
Napravite sami bezalkoholno pivo koje je istovremeno osvježavajuće i dovoljno “ljuto” da i najobilniji obrok možete probaviti bez kapi alkohola, a ujedno je odličan napitak za čišćenje organizma od nakupljenih otrova.

Što je potrebno za pripremu piva od đumbira: pola šalice grubo naribanog đumbira (možete ostaviti koru, samo je dobro operite) (oko 120 ml), četvrt šalice soka od limuna (oko 2 - 3 limuna, odnosno 60 ml), korica od limuna, ribana (limun prethodno dobro oprati), 5 do 7 velikih žlica smeđeg šećera i 4 šalice mineralne vode (1 l)

Grubo naribajte đumbir i limunovu koricu pa ih pospite šećerom. Iscijedite sok od limuna i prelijte đumbir te dodajte vodu. Ostavite 10-ak minuta, pa zatim procijedite u velike krigle za pivo i poslužite s puno leda i nekoliko listova svježe nane.

Umjesto mineralne vode možete staviti i običnu vodu. Ovaj napitak od đumbira s običnom vodom sobne temperature, bez leda i s medom umjesto šećera je ujedno i ljekoviti napitak protiv prehlade i gripe. Najbolje ga je popiti na prvi znak prehlade.

Uz svaki obrok pojedite mali komadić svježeg đumbira. To će poboljšati probavu, a i doprinijeti procesu čišćenja organizma.

Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads