Ads header

Ads

Monday 7 July 2014

Čaj koji pomaže liječiti psorijazu


Psorijaza i prirodni preparati, metodi liječenja i čaj za psorijazu. Ovom prilikom ćemo vam predstaviti neke prirodne lijekove za liječenje psorijaze.


Psorijazu poznajemo kao 'neizlječivu' kožnu bolest, odnosno pojavu kada se koža ljušti. Psorijaza, kožna bolest crvenila, svraba i ljuspanja kože, nastaje kao posljedica lošeg rada jetre i poremećenog metabolizma.

Postoji više tipova ove neprijatne bolesti. To su takozvana crvena psorijaza, koja se opisuje kao jarko crvena sa ograničenim mrljama na koži, zatim jedan drugi tip kod kojeg je koža pokrivena ljuskama nalik na riblje krljušti, i treći, koji se odlikuje ispucanom, tvrdom i debelom kožom čije se pukotine uvečer produbljuju, pucaju i kod bolesnika izazivaju velike muke. Pored toga, kod bolesnika se javlja i veoma jak svrab koji predstavlja dodatno opterećenje. Sa kože dnevno otpada ogroman broj ljuski, one se osipaju pri svakom pokretu.

Psorijaza nastaje uslijed poremećene funkcije jetre. To znači da se uz upotrebu ljekovitih biljaka mora sprovesti i stroga dijeta. Potrebno je izbjegavati suhomesnate proizvode (osim dijetalne kobasice), dimljeno i svinjsko meso i čorbe spravljene od njih, sve kiseline kao što su ocat, vino, limun, naranča, grejpfrut, jagodasto voće i sokovi od njega te crna ribizla.

Pošto sirova jabuka, kava, čokolada, kakao i med stvaraju kiselinu koju oboljela jetra ne podnosi, i njih treba izbjegavati. Nadalje, ne treba jesti ni konzerviranu i dimljenu ribu, meso iz konzervi, mahunasto povrće kao što su grašak, grah i leće ni piti alkohol bilo koje vrste.

Dozvoljeni su mlijeko i mliječni proizvodi. Salate treba začiniti kiselom pavlakom. Možete pojesti nemasno meso kao što je teletina, živinsko meso i kuhana govedina, divljač, svježu ili zamrznutu ribu. Povrće i kompot od jabuke, treba jesti kao zamjena za sveže voće. Kompot treba jesti svakoga dana.

Psorijaza i čajna mješavina ljekovitog bilja


Za pripremu biljnog čaja za psorijazu potrebno je: 10 g hrastove kore, 30 g rosopasa, 30 g vrbove kore, 50 g koprive, 40 g suručice, 30 g razgona, 20 g dimnjače, 30 g nevena, 20 g ljuske oraha te 20 g hajdučke trave.

Biljke se dobro pomiješaju. Puna mala žlica popari se šalicom vode i ostavi da djeluje tri minute. Po mogućnosti, biljke koristiti u svežem stanju. Ova čaj piti, u gutljajima, tijekom cijelog dana, ukupno 1,5-2 litre. Organizam odmah prihvati i preradi svaki gutljaj.

Kožu svakodnevno dvaput mazati mašću od svinjskog sala. Ako je riječ o psorijazi sa krastavim ljuskama kojih ima po cijelom tijelu, napraviti mast od soka svježeg, dobro opranog rosopasa, dobivenog cijeđenjem biljke u sokovniku, i svinjske masti od sala, u odnosu 5 g soka od rosopasa prema 50 g masti. Ovu mast čuvati u frižideru. Za spravljanje masti može se upotrijebiti i svježe iscijeđeni sok od crnog sljeza.

Uz sve to, preporučuju se kupke sa dodatkom ekstrakta od zdravca. Svrab se može ublažiti a bolest liječiti i potpunim kupkama od crnog sljeza i rastavića (pomiješati iste količine biljaka i preko noći ih potopiti u hladnu vodu – 200 g zelja za jednu kupku – 20 minuta kupanja, srce izvan vode). Sve navedeno pomaže i kod neurodermitisa.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads