Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume.
Američka liječnica, Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenirati rak. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori liječnica Andersen, nastala na temelju dvije tisuće godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.
Recept je sljedeći: Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume sa 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog papra. Ta tri sastojka pomiješajte u šalici. Možete ovu smjesu konzumirati samu ali ju i dodavati raznim jelima, juhama, i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih sa malo vode.
No što od toga točno spriječava rak i širenje raka? Odovor je ova liječnica dala na svom blogu.
“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protuupalni efekt nazivaju se kurkumin.
Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim kemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen.
Kurkuma ima samo jedan nedostatak a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa paprom ili đumbirom. Papar prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”.
Anderson je još naglasila kako je za uspješno preveniranje raka ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite ju što je češće moguće” govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zloćudne bolesti raka, nema nus-pojava.
0 comments:
Post a Comment