Ads header

Ads

Tuesday 20 May 2014

Recept koji liječi kožne bolesti


Kamilica je jedno od najboljih sredstava za liječenje zapaljenja kože i sluzokože.Kamilica se preporučuje za liječenje raznih opekotina, rana, čireva, za klistiranje, za zapiranje i ispiranje polnih organa, ojedenih mjesta, očiju, nosa, ušiju, usta …

Takodjer kamilica pored  toga što liječi kožne bolesti ona smiruje stomak i mučnine smanjuje masnocu u krvi .Pranje kose jakim čajem od kamilice pomaže oboljelom korijenu kose.Izaziva znojenje, što je važno za liječenje nekih bolesti.Trebate jednom sedmično oprati lice čajem od kamilice  i tada ce te vidjeti kako ce te dobiti izjednačen ten kože i zdravu boju i posle pranja lica kamilicom koza djeluje umirujuca.Kamilica ima izvanredan uticaj na cijeli  nervni sistem. Poslije teške bolesti ili stanja iscrpljenosti ubrzo ćete se ponovo osjećati bolje i pronaći ćete unutrašnji mir. Čak i kada ste nervozni, svaki put popijte čaj od kamilice. Smirit ćete se prije  nego što bi nerviranje i bijes mogli da naškode vašem srcu. Preporučljivo je i da jastuče napunjeno osušenom kamilicom držite kao toplu oblogu na bolnim mjestima. Patite li od nesanice, pokušajte prije spavanja popiti šolju čaja od kamilice.
Upotreba kamilice kako izljeciti kožne bolesti,prije svega trebate je i unositi u sebe jer vecina koznih bolesti se prvo treba unutar covjeka očistiti.Prvenstveno koristite kamilicu svaki dan kao čaj.
Za kupanje u kadi uzeti dvije pune šake, a za pranje lica i kose po jednu punu šaku cvijeta od kamilice, pa prokuhati i ostaviti da malo odstoji. Nakon toga dodati u kadu koju ste prethodno napunili vodom. Četvrt litra vrelog mlijeka prelije se preko jedne pune supene kašike kamilice, ostavi da malo odstoji, procijedi i upotrebljava za pravljenje toplih obloga.
Jednu bočicu napuniti svježim cvijetom kamilice skoro do vrha  i preliti cijeđenim maslinovim uljem. Ulje treba da prekrije kamilicu.  Ulje čuvati u frižideru.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads