Ads header

Ads

Saturday 19 October 2013

Lijek za uznemirenost koji tjera negativne misli

Lavanda (Lavandula officinalis) se na vrlo različite načine koristi od najranijih vremena. Tijekom povijesti korištena je u kozmetici zbog ugodnog mirisa, kao i u fitoterapiji, prije svega za uklanjanje depresije, nesanice, živčane iscrpljenosti i anksioznosti..

Danas je narodna medicina preporučuje u liječenju nervoznog lupanja srca, migrene, neurastenije, histerije, sklonosti napadima nesvjestice, uznemirenosti, depresije i stresa.
Istraživanje depresije koje je upoređivalo tinkturu lavande s lijekom protiv depresije imipraminom, ali i u kojem je jedna grupa pacijenata uzimala istovremeno lavandu i imipramin, pokazalo je da je imipramin bio učinkovitiji od lavande, ali da su u kombinaciji dali najbolje rezultate. Prema istraživanju, jedna od prednosti ove kombinacije je blagotvorno terapeutsko djelovanje lavande kao dodatnog sredstva, odnosno njen utjecaj na smanjenje negativnih djelovanja koji su nuspojave lijekova protiv depresije. Na odjelima neuropsihijatrije Hirosaki, sveučilišne bolnice u Japanu, pak, provedeno je istraživanje o učincima aromaterapije na raspoloženje pacijenata na hemodijalizi. U istraživanju je sudjelovalo 14 žena koje dulje vrijeme dolaze na hemodijalizu.
Mjeren je utjecaj lavandinog ulja na anksioznost i uočeno je da ublažava to stanje. Kap eteričnog ulja lavande na jastuku Opustit će vas, rastjerati negativne misli i pomoći da lakše utonete u san.
Ako već niste, isprobajte i kupku od lavande – možete je pripremiti i tako da 100 g cvjetića prelijete litrom vruće vode, pustite da odstoji dvadesetak minuta, a dobiveni uvarak potom ocijedite, te ga bez cvjetića dodate vodi za kupanje. Kupke od lavande smiruju, opuštaju, liječe histeriju, glavobolju, migrenu, živčanu napetost, lupanje srca, stres, depresiju i nagle promjene raspoloženja, te potiču spavanje.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads