Sastojci:
- 1.5 kg mrkve
- 3 limuna
- 1 kg šećera
Priprema:
Oguliti, očistiti šangarepu i oprati.
1 kg očiscene mrkve i isjećene na manje komade staviti u jednu posudu i dodati sto manje vode ( tek toliko da se mrkva moze skuhati/omekšati).
Kuhati mrkvu dok ne omekša. Ukloniti sa vatre i procjediti ( bez tečnosti ).
Ocjeđenu mrkvu propasirati u pire. Dodati šećer i staviti da se kuha 30 minuta. Dodati limunov sok i koricu od limuna. Zagrijavati dok se ne zgusne i ispari tečnost.
Gotovom marmeladom puniti tegle koje smo prethodno oprali u vreloj vodi i prosušili. zatvoriti i čuvati na hladnom. (coolinarika.com
1 kg očiscene mrkve i isjećene na manje komade staviti u jednu posudu i dodati sto manje vode ( tek toliko da se mrkva moze skuhati/omekšati).
Kuhati mrkvu dok ne omekša. Ukloniti sa vatre i procjediti ( bez tečnosti ).
Ocjeđenu mrkvu propasirati u pire. Dodati šećer i staviti da se kuha 30 minuta. Dodati limunov sok i koricu od limuna. Zagrijavati dok se ne zgusne i ispari tečnost.
Gotovom marmeladom puniti tegle koje smo prethodno oprali u vreloj vodi i prosušili. zatvoriti i čuvati na hladnom. (coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment