Poznato je da je čokolada u normalnim količinama dobra za zdravlje. Španjolski znanstvenici su otkrili da tamna čokolada može pomoći osobama koje imaju probleme s jetrom.
Cirozu jetre i visoki krvni tlak u trbuhu može ublažiti tamna čokolada. Ona sadrži moćan antioksidans koji smanjuje krvni tlak u jetri nakon obroka. Povišeni krvni tlak u jetri može izazvati oštećenje krvnih žila na tom području, a najgore što se može dogoditi jest da žila pukne. Tamna čokolada može spriječiti oštećenje krvnih žila.
Ciroza jetre nastaje kao rezultat dugoročnog, kontinuiranog oštećenja jetre. Tada su smanjena antioksidativna svojstva jetre, koja su nužna za njezin normalan rad. Tu nastupa tamna čokolada, kao odličan antioksidans.
Znanstvenici tvrde da bi se tamna čokolada uskoro mogla preporučivati i od strane liječnika jer ona može spriječiti nastanak bolesti jetre. Tamnu čokoladu bi bilo najbolje jesti pola sata prije ili poslije jela.
0 comments:
Post a Comment