Ads header

Ads

Monday 22 July 2013

Kurje oko - žuljevi na nozi lečenje


Kurje oko - narodni recepti za lečenje

1. Na komadić vate treba staviti komadić svežeg limuna sa sokom i preko noći priviti na žulj. Ako se ovako postupi nekoliko večeri, žulj će otpasti. Prethodno neka se noge dobro iskvase i isperu u toploj vodi, a žulj, koliko god se to može, izreže oštrim nožem. 

2. Neki ljudi tvrde da je i beli luk dobar za odstranjenje kurjih očiju, žulj se izreže, bijeli luk se istraže i privije na žulj. To se ponavlja nekoliko večeri.

3. Suvu šljivu treba izrezati na dve polovine i jednu priviti na žulj. Svaku večer treba šljivu menjati — i za nekoliko dana žulj će nestati.

4. Naribati sirovi krumpir i priviti ga na žulj pre spavanja.To se ponavlja nekoliko večeri.

5. Kurje oči mogu se odstraniti bez bola ako se na njih stavi postolarska smola i preko toga prilepi leukoplast ili komadić polivinila.

6. Flanelsku krpu treba dobro natopiti pepelom od drva i ugrejati na ploči štednjaka da bude sve vruće. To se stavi na kurje oko. Ponavlja se na dan tri puta, a lečenje prema potrebi može trajati i više dana.

7. Na tvrdu kožu na tabanima i na kurje oko treba preko noći staviti svež list bršljana. To ponavljati tako dugo dok bolest ne prođe.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads