Ads header

Ads

Sunday 24 May 2015

Prirodni lijekovi za bolne afte u usnoj šupljini i jeziku



Tkogod je skovao medicinski naziv ‘aphthous stomatitis’ – vatrena rana vjerojatno je govorio iz vlastitog iskustva, zato što mali čirevi u ustima uzrokuju veliku bol.

Medicinska je tajna što uzrokuje pojavu tih čireva na jeziku ili unutarnjoj strani obraza i usnica ili zašto neke ljude napadaju a neke ne. Najbolja teorija do sada je – nasljeđe.

Afte su bezazlene ali traju i do tjedan dana, pa čak i dulje ako se ne liječe, što je dug period s obzirom na to da svaki zalogaj i svaki gutljaj može prouzročiti snažnu bol. Uporabom pripravaka mogu se izliječiti kroz dan-dva.
Sol i voda:
Umiješajte pola žličice soli u pola šalice tople vode i tekućinu mućkajte u ustima koliko god možete izdržati. Ponavljajte često.
Vrećice čaja: 
Prislonite vlažnu, blago zagrijanu čajnu vrećicu izravno na aftu kroz nekoliko minuta po potrebi tijekom dana. Čaj sadržava tanin koji je blagi astringent.
Slatki korijen, sladić: 
Ova biljka sadržava gliceritinsku kiselinu, za koju je znanstveno dokazano da ubrzava zacjeljivanje afti. Slatki korijen sadržava i tanine. Ispirite usta čajem ili nabavite tablete slakog korijena.
Sok aloe vere: 
Umočite vaticu i primijenite.

Cink: 

Ovaj mineral ubrzava zacjeljivanje rana. Uzmite jednu tabletu od 30 mg na dan.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads