Ads header

Ads

Wednesday, 20 May 2015

5 razloga zašto bi žene trebale piti pivo!Nedavne studije su pokazale da pivo ima mnoge blagodati na zdravlje i lepotu žene. Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu piva nakon napornog radnog dana.
1. Jača kosti
Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nežnijeg pola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. To je rezultat studije National Collegea of Naturopathic Medicine iz američke savezne države Oregon koja je objavljena u Natural Medicine Journalu. Ista je pokazala da pivo sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se posebno preporučuje ženama u menopauzi, koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.
2. Proljepšava kožu
Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa koji je zadužen za lepu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te daje energiju celom telu. S obzirom da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine. Postoji čak i nekaurbana legenda da komarci izbegavaju osobe koje imaju uravnotežene količine B kompleksa u telu.
3. Smanjuje nadutost tela
Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih namirnica od svetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji garantuju zdravlje probavnog sistema, smanjuju nadutost i zatvor tela.
4. Štiti srce
Umereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje onog lošeg, razređuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna italijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobivanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje nisu ispijale alkoholna pića. Povrh svega, umereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobivanja dijabetesa tipa 2.
5. Hidrira nakon vežbanja
Zaboravite na energetska pića, nakon vežbanja popijte čašu piva. Španski istraživači sa Univerziteta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidratirajući efekat na telo od obične vode kada telo dostigne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportista.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads