Ads header

Ads

Wednesday 15 April 2015

Liječite vene prirodnim metodama kod kuće



Proširene, odnosno varikozne vene su bolest površnog venskog sistema. Sa udruženim simptomima i komplikacijama ova bolest čini najčešće oboljenje krvnih sudova nogu.

Liječenje varikoznih vena treba da bude sveobuhvatno. Stoga, bilo bi najbolje da pored medicinskog tretmana koji vam je preporučio vaš liječnik, u borbi sa ovom bolešću koristite i jako dobre prirodne metode liječenja.
Ovom prilikom vam predstavljamo jako djelotvorne metode ruske narodne medicine kojima će te uspješno liječiti proširene vene.
Jedan od dokazano efikasnih tretmana za liječenje varikoznih vena je liječenje pomoću ulja od bijelog luka. Kod jednog pacijenta koji je koristio ovu metodu, već nakon mjesec dana tretmana, oboljele vene su nestale, i nisu se čak pojavile ni nakon naporne i radne ljetne poljoprivredne sezone. Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene, a zatim se stavlja najlonska kesa i umotava se zavojem ili nekom toplom tkaninom. Tretman se radi na večer i ostavlja se preko noći da djeluje. Ujutro, je potrebno skinuti oblog i oprati noge.
Kako da pripremite ulje od bijelog luka? Evo recepta: Trebate očistiti 300-400 grama bijelog luka i sitno ga nasjeckati. Staviti luk u staklenku i preliti sa 1 litrom kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja na primjer maslinovim ili suncokretovim uljem. Zatvoriti staklenku poklopcem i ostaviti dva tjedna na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Svakodnevno trebate staklenku promućkati. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka koje treba procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.
Jabukov ocat je također dobar lijek za liječenje vena. Možemo reći da je ovo najjednostavnije, ali veoma efikasno sredstvo za liječenje varikoznih vena i popucalih kapilara. Jabukov ocat sadrži veliku količinu vitamina, minerala, makro i mikroelemenata, uključujući kalij, kalcij, željezo i jod. Ako znate kako se pravilno koristi jabukov ocat, onda će te moći da se izborite sa proširenim venama i popucalim kapilarima, bez bilo koji negativnih i sporednih nuspojava po organizam. Rezultati ovog načina liječenja vidljivi su već nakon 3-4 tjedna.
Najjednostavniji način korištenja jabukovog octa je utrljavanje u bolesne vene. To se radi na sljedeći način. Natopite komadić vate  jabukovim octom i pažljivo utrljajte na problematične dijelove vena. Tretman treba raditi minimalno dva puta dnevno, odnosno ujutro i navečer. Ovaj tretman možete raditi i više puta dnevno, ako je potrebno. Liječenje je neophodno sprovoditi najmanje mjesec dana.
Kopriva je još jedan prirodni lijek za liječenje proširenih i bolnih vena. Liječenje proširenih vena koprivom zahtijeva strpljenja i točnosti u njegovom provođenju. Liječenje možete kombinirati sa drugim načinima u liječenju ove bolesti. Tijekom 6 mjeseci potrebno da pijete napitak pripremljen na sljedeći način: 1 žlicu koprive preliti sa 200 ml vode i na tihoj vatri dovesti do ključanja. Nakon toga ohladiti, procijediti i podijeliti na tri jednaka djela. Piti tri puta dnevno prije jela.
Postoje i dobro poznate vježbe za liječenje varikoznih vena – Prilično efikasne vježbe za čišćenje krvnih žila, koje su pomogle tisućama oboljelih od varikoznih vena,  jesu vježbe  ruskog akademika A.A. Mikulina.
Njegova metoda je jako jednostavna. Sve što trebate jeste podići se na prste tako da su pete uzdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti na pete, osjetivši laki udar, kakav se osjeća pri brzom hodu ili trčanju. Nakon tridesetak vježbi, koje se izvode po jedna u sekundi, slijedi pauza 5-10 sekundi. Vježbe se mogu obavljati bilo gdje, u kući ili prilikom šetnje, nije važno, nekoliko puta dnevno. Ne treba podizati pete više od 1 cm, jer bi to umjesto pozitivnog učinka dovelo do nepotrebnog stresa i umora u stopalima.
Prema mišljenju profesora Mikulina, ove vježbe održavaju organizam u dobroj formi, odlažu starenje, izbacuju oksidanse iz tijela i dobra su preventiva protiv tromboflebitisa.
Sudeći po tome da je ovaj naučnik za života ušao u legendu zbog svog čeličnog zdravlja, o kojem je počeo da brine tek kada ga je poslije pedesete na to natjerao srčani udar, nije na odmet isprobati njegovu metodu.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads