Ads header

Ads

Thursday 16 April 2015

Kako skinuti celulit sa butina i zadnjice

Nervozni ste,  frustrirani, imate manjak samopouzdanja, nemate nikakvo rešenje kako skinuti celulit sa butina, zadnjice ili stomaka, a uočili ste na svom telu nimalo privlačnu „pomorandžinu koru“  – donekle će vas umiriti podatak da se gotovo 90 odsto žena suočava sa ovim problemom.  Verujemo da vas ovim statističkim podatkom nismo baš mnogo obradovali, ali ipak činjenica da je skidanje celulita sa butina muka i to velika , te da muči mnoge od nas, može samo da vas dodatno ohrabri da uspete u tome.. Iskustva su različita, znajte samo jedno –  magične i čarobne kreme ne postoje, već je sve na vama i vašem odnosu ka ovoj pojavi, koja je puno više od običnog estetskog problema.

Kako nastaje celulit na butinama i zadnjici 

Ni nakon brojnih istraživanja, stručnjaci nisu jednoglasni u defnisanju celulita, ali saglasni su da određeni faktori podstiču njegov razvoj. To su genetske predispozicije, spor metabolizam, određeni hormonski poremećaji (posebno u trudnoći) i slaba cirkulacija. Kako skinuti celulit je pitanje kojim se bave mnogi, a da bi se rešenje našlo, najpre treba dati odgovore kako isti nastaje.  Nezdrava ishrana, koja obiluje mastima ili šećerom, takođe  dodatno doprinosi razvoju narandžine kore, bas kao ipušenje, stres i nedostatak fizičke aktivnosti. Stoga je promena životnog stila, ali i jelovnika, prvi stepenik u borbi s celulitom.
Potrebno je prvenstveno smanjiti konzumiranje masnoća, ukloniti nakupljene toksine iz tela i poboljšati cirkulaciju. Kao rešenje kako skinuti celulit sa butina, na prvom mestu se savetuje da zaboravite na alkohol, slane grickalice, pohovano meso i mesne prerađevine, tvrde i masne sireve, hranu iz konzerve…
Ova pojava nastaje kao posledica povećanja zapremine ćelija masnog tkiva. Tada se materije koje ne izbacimo iz organizma skupljaju u dubokim slojevima naše kože, te tako pritiskaju krvne sudove, koji onda ćelije ne snabdevaju dovoljnom količinom krvi. To  dodatno oštećuje vezivno tkivo, što izaziva površinsku deformaciju kože – poznatiju pod nazivom celulit . Tamo gde nam je cirkulacija najsporija stvara se  nimalo lepa „pomorandžina kora“.

Protiv celulita se ne bore samo gojazne osobe

Uprkos široko zastupljenom mišljenju, celulit na butinama, stomaku i zadnjici  nije problem koji pogađa samo osobe s viškom kilograma. Upravo suprotno – s njim se susreću i devojke i žene na čijim su ofingerima modeli manjih konfekcijskih veličina. To znači da vam strogedijete i izgladnjivanje neće pomoći da se oslobodite celulita, već će vam samo ugroziti metabolizam. Štaviše, nagli gubitak kilograma učiniće da vam koža izgleda još daleko gore. Imajte na umu da, uprkos reklamama, ne postoji nikakva „magična formula“  kako skinuti celulit sa zadnjice ili stomaka , koja će učiniti da on nestane preko noći. Ipak, on se može znatno ublažiti pravilnom ishranom.
Celulit na butinama i zadnjici u početku može biti vidljiv samo pod mikroskopom, nakon čega ga počinjete uočavati i golim okom, ali samo onda kada uhvatite vašu kožu među prstima. Nakon čega dolazi sledeća faza u kojoj se „pomorandžina kora“ vidi i kad stojite, da biste je na samom kraju uočili i u ležećem položaju. Mada je javnost poslednjih godina svela celulit na problem isključivo estetske prirode, koji je veoma lako rešiv uz upotrebu brojnih krema, nije sve tako jednostavno.
Laka rešenja tipa kako skinuti celulit sa butina za 10 dana, jednostavno ne postoje, i u pitanju su ništa drugo nego dobri marketinški trikovi koji su se sa TV ekrana prebacili i na intrernet…
kako skinuti celulit sa butina
Naime, celulit na nogama se ne može u potpunosti ukloniti, ali je dobro to što se njegova vidljivost može poprilično umanjiti. Međutim, takav rezultat zahteva puno  više od kratkotrajnog i  napornog vežbanja pred godišnji odmor.

Koja se ishrana protiv celulita preporučuje 

Odgovor kako skinuti celulit sa butina, najpre morate  potražiti u zdravoj ishrani  i promeni vašeg svakodnevnog jelovnika.
Kako ukloniti celulit sa butina uz pomoć vitamina C i B6
Ako želite problem da ublažite , obogatite ishranu vitaminima, koji jačaju vezivno tkivo. Istraživanja su pokazala da C vitamin , osim što je dobar antioksidans, snižava nivo masnoće u krvi, ojačava krvne sudove i vezivno tkivo. Nedostatak ovog vitamina, kojim je bogato voće i povrće, može izazvati slabljenje krvnih sudova, kao i proširene vene.
Vitamin B6 takođe pomaže jačanje vezivnog tkiva i deluje kao prirodni diuretik (eliminiše vodu i materije koje celulit čini vidljivijim). Ima ga u zelenom lisnatom povrću, mahunarkama, piletini, ribi i bananama, a veoma je bitan za pravilnu apsorpciju cinka. Naime, ovaj vitamin je uz kalcijum vrlo važan, jer stimuliše lučenje kolagena, sastavnog dela vezivnog tkiva.
Kako skinuti celulit antioksidansima
Hrana puna antioksidansa neutrališe slobodne radikale i pomaže regeneraciju oštećenog tkiva. Osim vitamina, kao antioksidansi deluju i polifenoli i bioflavonoidi. Najviše ih je u jabukama, kruškama, crvenom bobičastom voću i voću iz porodice citrusa. Kad je povrće u pitanju, preporučuje se zeleno lisnato, jer je bogato vlaknima, ali i šargarepa, zbog vitamina A i E.
U borbi protiv celulita pomažu lecitin i masne kiseline
Lecitin sprečava gomilanje masti na zidovima krvnih sudova, istovremeno obnavljajući oštećeno tkivo. Unećete ga dovoljno u organizam ako u ishranu uvrstite soju, krompir, spanać, paradajz, karfiol… S druge strane, masne kiseline pomažu dopremanju vode do oštećenih ćelija i vezivnog tkiva te podstiču hidrataciju ćelija. Ima ih u orašastim plodovima, morskoj ribi, semenkama lana.. Brokoli, spanać i grašak takode su bogati zdravim masnim kiselinama, koje regenerišu oštećeno vezivno tkivo.
Kako skinuti celulit uz pomoć proteina
Umesto svinjskog mesa, uvrstite u ishranu piletinu ili ćuretinu. Proteini iz živinskog mesa podstiču lučenje kolagena, koji zateže vezivno tkivo oko masnih ćelija i čini da koža izgleda glatko. Jaja, riba i obrano mleko takode su bogati proteinima, a ukoliko ste ljubitelj vegetarijanske ishrane unećete proteine jedući zeleno lisnato povrće, orašaste plodove ili pšenicu. Vegetarijanci svakako bolje znaju kako skinuti celulit sa stomaka, jer su veoma retko gojazni.
Vodom protiv celulita
Ne pokušavajte da se rešite celulita ako niste spremni da konzumirate dovoljno vode. Istraživanja su pokazala da je on manje primetan na zdravoj, hidriranoj koži, pa je voda od ključnog značaja za poboljšanje izgleda problematičnih područja.Ova dragocena tečnost nije kalorična, a donekle izaziva osećaj sitosti. Takode, preporučuje se sočno voće I povrće, poput dinje, grožđa, paradajza, krastavca…

Kako skinuti celulit prirodnim putem

Fenomenalni šejk od borovnica protiv celulita
Sipajte u blender 1 šolju svežih ili zamrznutih borovnica, 2 šolje bademovog ili kokosovog mleka, pola supene kašike domaćeg meda i prstohvat cimeta, pa dobro izmiksajte.
Topli napitak s kakaom 
Umutite dve šolje obranog mleka i tri supene kašike crnog, nezasladenog kakao praha. Grejte smesu
uz neprekidno mešanje na srednje jakoj vatri, ali pazite da ne proključa. Skinite s vatre i dodajte pola kasičice cimeta. Služite pre nego što se ohladi.
Kako skinuti celulit salatom od povrća
Izmešajte dva velika očišćena I krupno isečena krastavca, tri krupno isečena velika paradajza i 2/3 šolje krupno isečenog crvenog luka. Začinite ekstradevičanskim maslinovim uljem i pobiberite po želji. Ukrasite lišćem bosiljka ili nane.
Pileća salata s voćem protiv celulita
Izmešajte 5 šolja kuvanog pilećeg mesa isecenog na kocke, solju prepolovljenih bobica grožđa, pola šolje celera isečenog na kockice i 3 kašike sitno iseckanog crvenog luka. Tome dodajte smesu od
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka I malo bibera. Služite na tacni obloženoj svežim listovima zelene salate.
Kafa protiv celulita
Ovo je izvanredan piling za celo telo, koji se vrlo jednostavno pravi:
Uzmite 5 velikih kašika taloga od kafe i pomešajte ih sa morskom solju (150 g), dodajte im dve supine kašike domaćeg maslinovog ulja i par kapi lavandinog eteričnog ulja. Sada ovu mešavinu nanosite i utrljavajte blagim kružećim pokretima na vase butine, kao i na druga mesta na kojima imate celulit,. Nakon masaže, kožu saperite mlakom vodom . Poznato je da kafa, kao i morska so imaju blago abrazivno dejstvo – tj. uspešno uklanjaju staru kožu zajedno sa izumrlim ćelijama.. Nakon tretmana kafom, vasa koža će postati baršunasta i glatka te vam ovaj metod svakako preporučujemo.
Ideja kako skinuti celulit sa butina, stomaka i zadnjice ima bezbroj, ali znajte da nema brzih rešenja. Korekcija ishrane, redovne vežbe i fizička aktivnost se podrazumevaju, a predloženi prirodni recepti se na to samo nadovezuju…
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads