Ads header

Ads

Thursday 16 April 2015

Iskoristite maslačak kao prirodni lijek



Upoznajte neka ljekovita svojstva maslačka, te naučite kako se pripremaju neki prirodni lijekovi od ove ljekovite biljke.

Stabljike maslačka jako dobro pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac. U narodnoj medicini su stabljike maslačka preporučene za liječenje dijabetesa, a mlijeko iz stabljike poznato je prirodno sredstvo za uklanjanje bradavica.
Iako neki vjeruju da je ‘mlijeko’, koje otpušta maslačak, otrovno, to nije točno, a istina je potpuno suprotna. Mlijeko iz stabljike maslačka jako je ljekovito.
Od cvjetova ove biljke možete napraviti sirup, koji ponekad nazivaju i medom. Taj sirup jako je ljekovit pa se smatra prirodnim lijekom koji čisti i jača krv i probavu, a dobro dođe i za ublažavanje kašlja. Sada je pravo vrijeme da odete u prirodu i uberete sebi maslačka.
Priprema sirupa od maslačka koji smo spomenuli u tekstu iznad: Potrebno je da uberete oko 400 žutih cvjetova maslačka. Prelijete ih sa 3 litre hladne vode i ubacite na kriške narezana 4 limuna i 4 naranče. Ostavite sve to da stoji 24 sata. Nakon toga kroz gazu procijedite da ne ostanu mrvice i prebacite tekućinu u lonac. Dodajte 2 kilograma šećera i uz često miješanje, kuhajte otprilike sat i pol nakon što tekućina proključa. Trebali biste dobiti gušći sirup. Nakon toga smanjite vatru i dobiveni vrući sirup prelijte u tople staklenke koje ste prije toga sterilizirali. Zatvorite staklenke.
Sirup je gušće teksture pa se često naziva i medom. Odličan je prirodni lijek za uklanjanje simptoma prehlade, kašlja i bronhitisa. Ovaj lijek uzimate na žličicu. Jako je dobar i za djecu pa se ne bojte davati ga svojim mališanima svaki dan.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads