Ads header

Ads

Tuesday 17 March 2015

Sa voćem možete smršaviti u 7 dana

Jedući samo voće jedan kratki period (ne duže od sedam dana) ćete pomoći svom tijelu da se riješi svih nakupljenih toksina, a time i izgubi par kilograma – garantirano!



No, ipak se morate pridržavati u potpunosti ove dijete, što znači da nikakve druge namirnice ne dolaze u obzir.
– Kupite različite vrste voća, kako svježeg, tako i sušenog, a može i koštunjavo. Opskrbite se voćem za nekoliko dana, tako da vam se ne desi da zbog gladi otrčite u prodavnicu po špagete i paradajz sos. Pripremite se i psihički na to da sljedećih sedmicu dana jedete samo voće, jer će jedino na ovaj način čitav postupak biti efektivan.
– Kada se probudite ujutro i sve što osjećate je užasna glad uz pratnju crijeva koja krče – pojedite voćku! Ali trik je u tome da je isiječete na što više manjih komada, tako da biste sa više sitnijih zalogaja što prije osjetili sitost.

- Sjetite se i toga da nema svo voće istu nutritivnu vrijednost.

Banane su, npr. jedna od najkaloričnijih opcija, dok npr. jabuke u odnosu na njih imaju relativno malo kalorija. Informirajte se o kalorijskoj vrijednosti voća koje namjeravate jesti.
– Tokom dana pijte mnogo vode i trudite se da sušeno i koštunjavo voće izbjegavate koliko je to moguće, jer je puno kalorija i masnoća.
I, na kraju, vrlo je važno zapamtiti da dijeta sa voćem nikako ne smije preći preporučeno trajanje od sedam dana, jer voćem ne unosite u organizam dovoljno ostalih tvari koje su vam potrebne, kao što su npr. bjelančevine ili masti, tako da si pretjerivanjem možete napraviti više štete nego koristi.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads