Ads header

Ads

Friday 13 March 2015

Preljev za salatu od tahinija

Za prste polizati – umak za salatu od tahinija i đumbira



Željni ste novih okusa na svojoj salati i isprobali biste nešto drugačije?
Onda je ovaj recept nešto baš za vas: preljev od tahinija i đumbira, koji će idealno ići sa svim vrstama salata koje ovih dana pripremate.
Tahini alkalizira organizam i izvrstan je izbor za zdravije srce i krvne žile, kožu, zglobove i mišiće. 
Pomaže radu mozga i štiti organizam od starenja.
Đumbir je prirodni saveznik probavi i snaga organizmu kod infekcija te jelima daje specifičnu, ljutkastu notu koji mnogi vole.
A med – o njemu nije potrebno ništa reći osim da je prirodna supernamirnica u kojoj generacije uživaju već tisućljećima.
Uživajte i vi u kombinaciji ovih sastojaka u jednostavnom preljevu za salate za koji vam je potrebno 5 minuta vremena.
Sastojci:
  • 2 jušne žlice tahinija
  • ½ -1 jušne žlice meda
  • prstohvat svježe naribanog đumbira
  • 2 jušne žlice vode

Priprema:
Stavite sve sastojke u malu posudu i dobro ih promiješajte.
Prilagodite omjer slatkog i ljutog po želji te preljevom začinite svoju omiljenu salatu.
Ako nemate tahini, možete ga kupiti u prodavaonicama zdrave hrane ili ga napraviti sami.

Priprema tahinija:
Za tahini su vam potrebni maslinovo ulje i sjemenke sezama.
200 g sezama pržite na tavi,  stalno miješajući 10-ak minuta, a zatim ga sameljite u blenderu s 2-3 žlice maslinovog ulja.
Po želji, tahiniju možete dodati i 1-2 žlice limunovog soka i morsku sol.
Sirovojelski tahini sadrži više hranjivih sastojaka, a pravi se na isti način, ali bez prženja sjemenki sezama.
Uživajte u izvrsnom okusu ovog aromatičnog preljeva.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads