Ads header

Ads

Friday 13 March 2015

Mislili ste da znate sve prednosti borovnice ?



Male voćkice pune zdravlje imaju izuzetno visoku nutritivnu, dijetalnu i ljekovitu vrijednost, a veoma nisku kalorijsku vrijednost, što ih čini SUPER NAMIRNICAMA.

Plodovi borovnice imaju veoma pozitivni nutritivni i ljekoviti učinak na ljudsko zdravlje. U svom sastavu sadrži značajne količine ugljikohidrata, vitamina, minerala, flavonoida, antocijana, i također u manjim količinama prisutni su kalij, magnezij i natrij. Velika prisutnost antioksidanata, pridonosi malo, ali veoma značajno vašem metabolizmu.
Borovnice dovode do pozitivnih učinaka na gubitak tjelesne težine i poboljšanje vida, osobito noću . Hrani mozak i pomaže u održavanju mentalne sposobnosti, posebno sposobnost za pamćenje. Značajno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i djelje u sprečavanju ili smanjenju dijabetesa, a također pomažu kod urinarnih infekcija.
Za sve ove vrijednosti još u srednjem vijeku sok od borovnice je poznat kao izvor zdravlja i snage. Voćkice se mogu konzumirati svježe, sušene, i u raznim pripravcima. Borovnice imaju veoma nisku kalorijsku vrijednost, svega 57 na 100 grama borovnica, to je još jedan dodatni motiv za konzumaciju.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads