Ads header

Ads

Wednesday 4 March 2015

BACAMO JE BEZ IMALO GRIŽNJE SAVJESTI, A NE ZNAMO KOLIKO JE DRAGOCJENA!



Mnogi od nas voće ogule, a koru bace.
No, to je pogrešno jer kora ima brojne prednosti koje djeluju na ljepotu i zdravlje.
Kora može sadržavati do tri do četiri puta više vlakana nego plod, a vlakna su važna kada je u pitanju čišćenje toksina iz tijela.
U kori se nalazi i mnoštvo vitamina i antioksidansa koji su dobri borci protiv preranog starenja. Osim toga, sadrži vrlo malo kalorija, masti i šećera, kaže nutricionistica Kimberly Snyder.
U kori agruma poput naranče, ima više vitamina C nego u soku, a sadrži i vitamine A i B, te minerale kao što su cink, kalcij, selen i mangan. Koricu možete naribati u razne preljeve za salate ili u deserte.
Kora banane povećava razinu serotonina koji utječe na dobro raspoloženje.
Banana je dobar izvor kalija, ali Snyder kaže da kora sadrži mnogo više topivih vlakana što će vam dati dulji osjećaj sitosti te pomoći sniziti loš kolesterol. Bogata je netopivim vlaknima koja su dobra za probavni trakt.
U nekim dijelovima svijeta, poput Indije i Azije uobičajeno kuhanje ili prženje kore banana ili ih se koristi u desertima. Pokušajte dodati komadić u smoothie ili u kolače. Što je banana zrelija, kora je tanja i ukusnija.
Kora lubenice je bogata vitaminima C, B6, i citrulinom, aminokiselinom koja se brine o krvnim žilama i poboljšava cirkulaciju. Ogulite zeleni dio kore, a bijeli dio stavite u sokovnik zajedno sa sočnim ružičastim plodom.
Nutricionistica preporuča namirnice iz organskog uzgoja jer ne sadrže pesticide.
Međutim,obzirom da je teško doći do organskog voća,preporučuje se pranje sodom bikarbonom,jer na taj način voće će biti očišćeno od pesticida.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads